9 Aralık 2022 Cuma


 Aşçılık Önlüğü Giyme Töreni Gerçekleştirildi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı 1. sınıf öğrencileri için “Aşçılık Önlüğü Giyme Töreni” gerçekleştirildi.
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirilen törene Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hamdi Doğan, Prof. Dr. Recep Çiçek ve Prof. Dr. Nafiz Tok, protokol mensupları, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrenci katıldı. 
“En Büyük Gayemiz Ülkenin Gastronomi Alanında Gelişmesine Katkı Sunan Aşçılar Olmak”
Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı öğrencilerimiz tarafından hazırlanan konser ile başlayan program, Nazif Adnan Ayhan’ın Aşçılık 1. Sınıf Öğrencileri adına yaptığı konuşma ile başladı. Öğrencimiz kendilerine sunulan eğitim öğretim olanakları dolayısıyla teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ayrıca dünya mutfağına yönelik bilgi ve becerilerini geliştirerek ülkenin gastronomi alanında gelişmesine katkı sunan aşçılar olmanın en büyük gayeleri olduğunu dile getirdi.
Aşçılık Programının akredite olma yolunda hızla sonuca doğru ilerlemekte olduğunu ifade eden Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, ayrıca üniversitenin üniversite-şehir iş birliği ve bölgesel gelişime destek sunma anlayışından hareketle program bünyesinde NÜSEM aracılığıyla Niğde halkına yönelik “Temel Aşçılık” ve “Pastacılık” kurslarının verildiğini vurguladı.
 Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu son olarak “Üniversitemizde Gastronomi ve Mutfak Sanatları Lisans Programı’nın açılmasına ilişkin çalışmalarımız da hızla sürmektedir.” ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.
Öğrencilere aşçı önlüğü giydirilmesi ile devam eden program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder