27 Aralık 2022 Salı


 Niğde 2. OSB'nin Altyapı İhalesi Yapıldı

    Niğde 2.  Organize Sanayi Bölgesi alanına ait altyapı (yol, içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve YG-AG elektrik şebekesi) yapım işinin sözleşmesi imzalanarak yer teslimi yapıldı.

 269.900.684,06 TL bedel ile ihalesi yapılan işin 2024 yılı sonunda tamamlanması hedefleniyor.

AVANTAJLI BİR KONUMDA YAPILIYOR

Niğde'nin  kalkınmasında ve istihdamın artmasında çok büyük katkısı olacak  olan Niğde 2.OSB alanının   Niğde-Kayseri Karayolu üzerinde olması, çevresel faktörler açısından şehir merkezine etkisinin az olacak olması, alanın hemen yanında Hüyük Tren İstasyonu'nun (indirme-yükleme) olması, Katı atık depolama tesisinin 25 km mesafede ve yapılacak olan Andaval tren yükleme merkezinin 15 km,  Niğde garının 29 km, Adana-Ankara Otobanının Niğde Doğu çıkışına 16 km, Mersin limanına 214 km, Nevşehir Kapadokya Havalimanı'nın 111 km, Kayseri Havalimanına 100 km mesafede olması gibi birçok konum avantajı bulunuyor.

 Başkan Özdemir ”Tüm bu avantajlar göz önüne alındığında, Niğde 2. Organize Sanayi Bölgesi ile tarım ve maden sektörünün gelişmesinin yanı sıra ekonomik ve teknolojik açıdan da ilimizin kalkınmasına hız kazandıracağını ifade ederken Anadolu’ nun parlayan yıldızı Niğde sanayi alanında da çok iyi konuma gelecektir. Niğde ilini hak ettiği konuma getirmek için gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder