17 Aralık 2022 Cumartesi

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Ödülleri


 TGC 46. Sedat Simavi Ödülleri sahiplerini buldu

TGC Kurucu Başkanı Sedat Simavi adına düzenlenen ödüller sahiplerini buldu. Dokuz dalda 19 kişinin ödül aldığı törende konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto “Gazeteciliğin arkasındayız” dedi.                                   

İSTANBUL-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti  (TGC) 2022 Sedat Simavi Ödülleri’ne değer görülen gazeteci, sanatçı, karikatür, edebiyat, spor ve bilim insanları 12 Aralık 2022 Pazartesi günü Burhan Felek Konferans Salonu’nda ‪saat 14.00’de düzenlenen törende ödüllerini aldı. Törenin sunuculuğunu TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş üstlendi. Tören Atatürk, silah ve çalışma arkadaşlarıyla, haber peşinde koşarken ölen ve öldürülen gazetecilerle, ölen TGC üyeleri anısına yapılan saygı duruşuyla başladı.

TURGAY  OLCAYTO: KALEMİMİZİ SATMIYORUZ

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto açılış konuşmasında şunları söyledi;

“Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin kurucu başkanı Sedat Simavi’yi ödüllerle anmak için toplandık bugün. Sedat Simavi bizim için çok önemli bir simgeydi. İyi bir karikatür sanatçısı ve iyi bir gazeteciydi. Bunları yaparken de hem sarayı eleştirmekten hem de Mustafa Kemal'in devrimine yardımcı olmaktan alıkoymadı kendini. Ustamızın çizdiği yolda devam etmeye çalışıyoruz

. Gazeteciliğin arkasındayız. Ödül alan tüm meslektaşlarımı, yazarları, spor ve bilim insanlarını kutluyorum.”

DOKUZ DALDA 19 ÖDÜL VERİLDİ

Genel Sekreter Sibel Güneş  11 Aralık 1953’de yaşamını yitiren TGC kurucu Başkanı Sedat Simavi adına konulan ödüllerin 46 yıldan bu yana sürdürüldüğünü belirterek “Ödüller; gazetecilik, radyo, televizyon, karikatür, edebiyat, sosyal bilimler, fen bilimleri, sağlık bilimleri ve spor alanlarında veriliyor. 3500’den fazla kuruluş, fakülte ve yayınevine adayları soruldu. Bu yıl 389 kişi eser ve 5 takım aday oldu. Sonuçta dokuz dalda 19 ödül verildi. Ödüllere olan ilginin artması özgür gazetecilik yapacağımız günlere dair umudumuzu canlı tutuyor” dedi.

GAZETECİLİK ÖDÜLÜ MURAT AĞIREL’İN OLDU

Murat Ağırel Yeniçağ Gazetesi’nde 1-2-3-4-5-6-7 ve 8 Mayıs 2022 tarihlerinde yayımlanan  “Uyuşturucu Kıskacında Türkiye” haberi nedeniyle ödüle değer görüldü. Murat Ağırel’in ödülünü Gazetecilik Seçici Kurulu ve TGC Onur Kurulu Başkanı Altan Öymen verdi. 
 

SPOR ÖDÜLÜ KADIN BOKS MİLLİ TAKIMI’NA VERİLDİ

Seçici Kurul 2022 yılında gerçekleşen Dünya Kadınlar Boks Şampiyonası’nda tarihte ilk defa 5 dalda altın, 2 dalda bronz madalya kazanan, ekip olarak şampiyon olan ve tarihte bir ilke imza atan Kadın Boks Milli Takımı’nı devam eden ve devam edecek görünen performansı nedeniyle ödüle değer gördü.

Kadın Boks Milli Takımı’nın ödülünü Spor Seçici Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Arif Kızılyalın  Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Özgenç’e verdi.

Dijital Basın’ın medya takip sponsorluğu, Momentum İletişim ve Paydaş İlişkileri Yönetimi Şirketi’nin toplantı ve Suvla’nın ikram sponsorluğuyla yapılan tören toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder