18 Ocak 2023 Çarşamba


 KARLA MÜCADELE TEDBİRLERİ  ALINDI

 Kış mevsimi ve yağışlı havalardan dolayı ulaşımda herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi için Karayolları Niğde 64. Şube Şefliği ve Niğde İl Özel İdaresi tarafından gerekli tedbirler alındı.

          Ekipler, karla mücadele çalışmalarını 24 saat esasına göre yapacak olup; hiçbir vatandaşın mağduriyet yaşamadan güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak amacıyla gerek köy yollarında gerek şehirler arası yollarda çalışmalar aralıksız sürdürülecek. 

           Niğde Karayolları 64. Şube Şefliği, 515 km yol ağında toplam 6 teknik personel, 3 memur, 65 sanat sınıfı personel ve 75 taşeron personel olmak üzere toplam 149 personel ile karla mücadele çalışması yapmaktadır.

           Karayolları ekipleri karla mücadele çalışmasında; 22 kar bıçaklı kamyon, 7 greyder, 3 yükleyici ve 4 binek araçla hizmet vermektedir. Tuzlama çalışmalarında kullanılmak üzere 6 ton tuz mevcudu olup, karla mücadele ve yol bakım çalışmaları merkez 64. Şube Şefliği'nin yanı sıra Ulukışla İlçesi'nde bulunan karayolları bakım evinden de gerçekleştirilmektedir.

           Niğde İl Özel İdare bünyesinde kurulan karla mücadele ekibi ise 41 araç ve 46 personelden oluşmaktadır. Ekipte; 10 greyder, 2 dozer, 14 kar bıçaklı kamyon, 2 kar bıçaklı tuzlama aracı, 4 yükleyici, 4 kazıcı yükleyici, 2 pikap, 1 yakıt ikmal aracı, 1 nakil aracı çekici (tır) ve iş makinelerine yerinde müdahale edebilecek 1 seyyar tamir aracı bulunmaktadır.

           Karla mücadele çalışmaları yapılırken birden fazla meteorolojik değerlendirme takip edilmekte ve önlemler bu doğrultuda alınmaktadır. Bu bağlamda; ilçe merkezlerinde veya riskli güzergahlarda karla mücadele araçları sürekli olarak konuşlandırılmaktadır. Bu sayede yaşanabilecek olumsuzlara karşı müdahale hızı olabilecek en asgari düzeye indirilmektedir

   

    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder