23 Mayıs 2023 Salı


IPARD  Mali Destek Bürosu Niğde’ye Kurulacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Koordinatörlüğü (IPARD) Mali Destek Bürosu Niğde’ye Kurulacak

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Koordinatörü Salih Karlı ve Proje Başvuru Birim Amiri Muharrem Kayıkçı, Vali Mustafa Koç’u makamında ziyaret ederek; Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Niğde İl Koordinatörlünün kurulması faaliyetleri hakkında bilgi verdiler.

Niğde Belediye Başkanı  Emrah Özdemir’in de katıldığı ziyaret esnasında gerçekleştirilen toplantıda Vali Mustafa Koç, “2008 yılından itibaren ülkemizde 42 ilde faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun (TKDK) ilimizde de faaliyet gösterecek olması Niğdeli üreticiler adına oldukça memnuniyet verici bir gelişme” dedi.

Toplantıda, tarım kenti olarak nitelendirdiğimiz Niğde’nin Kırsal Kalkınma Programı ile birlikte tarımsal üretimde bir kez daha yukarı yönlü bir ivme kazanacağını belirten Vali Mustafa Koç;

“Geleceğin stratejik öneme sahip sektörleri arasında yer alan tarım sektörü, günümüzde toplumlar için gıda temininin çok ötesinde bir anlam ifade etmektedir. Tarım; sürdürülebilirlik, doğal kaynakların korunması, rekabet gücü, iklimin ve çevrenin korunması ve kırsal alanların refahı gibi çok boyutlu bir mana taşımaktadır. Kırsal alanların refahı diğer bir deyişle kırsal kalkınma ise ülkemizin kalkınma hamlesinin en önemli yapı taşlarından biridir.

Kırsal kalkınmaya destek sağlamak, üretici ve tüketiciyi korumak, modern teknikler kullanarak verimi artırmak, tarım ürünlerinin milli bir marka olarak pazarlanmasını sağlamak, rekabet gücü yüksek ve Avrupa Birliği standartlarındaki işletmelerin sayılarını artırmak hedefine yönelik olarak kadim kentimiz Niğde’nin Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamına alınması müjdesini Niğde halkı ile paylaşmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. 2008 yılından itibaren ülkemizde faaliyet gösteren Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) bundan böyle ilimizde de faaliyet gösterecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder