17 Mayıs 2023 Çarşamba


 Küçük Ölçekli Sulama İşleri Projeleri İmza Töreni 

   Vali Mustafa KOÇ ve KOP İdaresi Başkanı Murat Karakoyunlu 2023 Yılında Niğde de uygulanacak KOSİP (Küçük Ölçekli Sulama İşleri Projesi) Kapsamında uygulanacak projeleri protokol ile imza altına aldılar. Vali Mustafa Koç Protokol imza konuşmasında şunları söyledi.

 “İnsanı merkezine alan katılımcı ve yenilikçi bir yaklaşımla, ilimizin potansiyelinin planlı ve programlı bir şekilde değerlendirilmesi ve bu sayede bölge kalkınmasının hızlandırılmasına katkıda bulunmak amacıyla bu yıl ilimizde uygulanacak projelere imza koymak üzere burada toplanmış bulunmaktayız.

İlimiz ölçeğinde yapılan tüm kalkınma projeleri, Türkiye Yüzyılı hedefine ulaşmak için konulan birer tuğladır. Güçlü ve büyük Türk Devleti hedefimiz doğrultusunda ilimizde uygulanacak tüm projeleri hassasiyetle takip ediyor, sonuçlandırıyoruz. Bu projeler; bizlere istihdam olarak, gelir olarak, katma değer olarak geri dönüyor. Bu yüzden ilimizde uygulanan kalkınma projelerini fazlasıyla önemsiyoruz.

İlimize, 2022 yılı projeleri dahil olmak üzere toplam 242 proje için bugüne kadar 226.270.376 TL ödenek tahsisatı gerçekleştirilmiştir. Bu projeler içerisinde en büyük pay 196.719.153 TL ile KÖSİP (Küçük Ölçekli Sulama İşleri Projesi) projelerine aittir.

Bugün burada KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile geçmişte yaptığımız projelere ilave olarak toplam 27.570.000 TL bedelli iki projenin daha protokolünü imzalıyoruz. Çamardı Demirkazık (Ecemiş) Yer Üstü Sulama Tesisi ve Altunhisar Merkez Yer Üstü Sulama Tesisi.

İlimize aktarılan ödenek ve bu ödenek ile hayata geçirilecek projeler için himaye ve desteklerinden ötürü Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayip Erdoğan’a, Milletvekillerimize, KOP İdaresi Başkanlığına ve projede emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, uygulanacak projenin hayırla vesile olmasını temenni ediyorum. “dedi.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder