11 Nisan 2024 Perşembe

10 Nisan Polis Günü


 Vali Cahit ÇELİK’in 10 Nisan Polis Günü Mesajı

Ülkemizin huzuru, Milletimizin can ve mal güvenliği ile devletimizin bölünmez bütünlüğünü koruma görevini kendisine vazife edinen Türk Polis Teşkilatımızın 179. Kuruluş yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Türk Polis Teşkilatımız kurulduğu günden bugüne olağanüstü gayretler sergileyerek Devletimizin bekası ve kamu düzeninin sağlanması, kişi hak ve özgürlükleri çerçevesinde toplumun huzur ve güveni için, gece – gündüz demeden her türlü zor koşullara rağmen görevini yerine getirerek halkımızın takdirini kazanmış, sosyal hukuk devletinin sağlanması için de oldukça güç ve önemli bir sorumluluk üstlenmiştir.

Kendilerine verilen görevleri yasal sorumlulukları çerçevesinde devlet adına başarıyla yerine getiren polisimiz, büyük özveriyle ve üstün görev anlayışı ile milletimizin gönlünde taht kurmuş, hepimizin desteğini ve güvenini kazanmıştır.

Bu bağlamda bugün bize düşen görev ise, bizlerin huzuru ve güveni için can siperane çalışan 179 yıllık engin deneyimi ve modern teknolojik donanımı ile Ülkemizin en köklü kurumlarından olan Emniyet Teşkilatımıza sahip çıkmak, onlara yaptıkları görevlerde hem destek hem de yardımcı olmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Emniyet Teşkilatı   mensuplarımızın bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyor; bu uğurda şehit düşen polislerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize, görevi başında bulunan ve emekliye ayrılan teşkilat mensuplarımıza sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum.

                       Cahit ÇELİK

                              Vali

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder