25 Nisan 2024 Perşembe


NÖHÜ Kariyer Günleri”nin İkincisi Gerçekleştirildi

 Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından düzenlenen “NÖHÜ Kariyer Günleri”nin ikincisi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’mizde gerçekleştirildi. 

İki gün süren etkinliklerde öğrenciler bilimden kültür-sanata, bürokrasiden özel sektöre kadar çeşitli alanlarda uzman isimlerle bir araya geldi. 20’ye yakın kamu ve özel sektör temsilcisinin konuşmacı olarak katıldığı programda, fuaye alanına 15 adet kamu ve özel sektör standı da kuruldu. 

Niğde Üniversitesi Kariyer Geliştirme Merkezi (KAGEM) Müdürlüğü tarafından organize edilen etkinliklerde, öğrencilerin çeşitli meslekler hakkında bilgi edinerek kariyer planlamaları hakkında motivasyonlarının artırılması amaçlandı. Bu kapsamda yoğunlaştırılmış iş ve meslek danışmanlığı programı sayesinde öğrenciler ile çeşitli mesleklerden uzman isimler bir araya gelirken öğrenciler staj başvurusu olanağı da elde etti.
Kariyer Günleri Açılış Töreniyle Başladı
Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Adalet Komisyonu Başkanı ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Bayram Ünlü, Niğde Vali Yardımcısı Ahmet Arık, Niğde Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Çifcibaşı, Danıştay Tetkik Hâkimi Kazım Yiğit ve Üniversitemiz yönetim kurulu üyeleri ile akademik ve idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kamu ve sektör kuruluşlarının stantlarından meslekler ile iş ve staj başvuruları hakkında bilgi alan öğrencileri ayrıca etkinlik kapsamında düzenlenen TRT Sanatçıları Konseriyle eğlendiler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder