6 Nisan 2024 Cumartesi

5 Nisan Avukatlar Günü


 Vali Cahit ÇELİK’ in 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı

Çağdaş hukuk sistemimizin önemli bir parçası, hukukun üstünlüğü adına yaptıkları çalışmalarla demokrasinin korunmasına ve gelişmesine katkılar sağlayan, Avukatlarımızın hatırlanması amacıyla her yıl 5 Nisan Günü, 1958 tarihinden bu yana “Avukatlar Günü” olarak kutlanmaktadır.

Savunma, yargının temel unsurlarından biri olup, savunma olmadan hak dağıtımından ve yargı bağımsızlığından söz edilemez.

Kişi hak ve özgürlüklerinin savunulmasında önemli görevler üstlenen yargı sistemimizin ayrılmaz parçası ve savunma makamının temsilcileri olan Avukatlar, toplumda hukuka, eşitliğe ve adalete duyulan güvenin en yüksek düzeyde olmasında ve özgürlüklerin hukuk önünde adaletli bir şekilde kullanılmasında önemli bir yere sahiptirler.

Bu duygu ve düşüncelerle hukukun üstünlüğünün korunmasına, kamu vicdanının huzurlu olacağı şekilde adaletin tecelli etmesine katkı sağlayan ve bu uğurda görevlerini hassasiyetle yerine getiren tüm Avukatlarımızın “Avukatlar Günü’nü kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder