30 Eylül 2011 Cuma

Çamardı ilçesinde deprem

4.5 büyüklüğünde deprem

Çamardı ilçesi Sulucaova merkez , 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depreme ilişkin açıklama yapan Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez, ilk bilgilere göre, sarsıntı sebebiyle can kaybı ve yaralanma olmadığını açıkladı.

Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden açıklanan bilgiye göre, saat 23.40'ta, merkez üssü Çamardı ilçesine bağlı Sulucaova köyü olan, 4.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntının, çevre illerden de hissedildiği belirtildi.

Depremle ilgili açıklama yapan Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez,herhangi bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadığını belirtti. Dönmez, bazı binalarda hafif çatlaklar , bahçe duvarlarında yıkılmaların oluştuğu bilgisini aldıklarını belirtti.
DENETİMLER DEVAM EDİYOR!
Niğde İl Sağlık Müdür V.Yakup ATICI , " Sigara denetimleri 7 gün 24 saat devam ediyor ." dedi.
İnsan ve toplum sağlığının en önemli düşmanı olan sigaranın zararlarına dikkat çekmek amacıyla Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) üye ülkelerde ve bizim ülkemizde 1987 yılından bu yana çeşitli çalışmalar yapılmaktadır. Bu çalışmalar kapsamında 19 Temmuz 2009 tarihi itibariyle 4207 sayılı yasa gereği ülkemizde kapalı alanlarda tütün ve tütün ürünleri kullanımı yasaklanmıştır. İlimizde tütün ve tütün ürünleri denetim faaliyetlerini icra etmek üzere Müdürlüğümüz Bünyesinde Tütün Kontrol Birimi kurulmuştur. Birimde halen 7 gün 24 saat vardiya usulu denetim faaliyetleri devam etmektedir. Denetim ekibinde hafta sonu resmi tatil demen toplam 13 personel sürekli görev yapmaktadırlar.
28.09.2011 tarihinde Tütün kontrol ekibi tarafından gündüz Eski Sanayi (Ata sanayi) bölgesinde 260 iş yeri denetimleri yapılmış olup gece saat 12.00’a kadar Tütün kontrol ekipleri ve Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ile beraber eş zamanlı 17 işyerlerinde denetimler yapılmıştır. Yapılan denetimler sonucunda 3 iş yerine tutanak tutulmuştur. Ekipler 8 ekip halinde eş zamanlı çalışmalar yapmışlardır. İl Tütün Kurulunun oluşturmuş olduğu Tütün Kontrol Ekipleri işyerleri denetim çalışmalarına devam edecektir.

Dr. Yakup ATICI
Sağlık Müdür V.

niğde günleri başladı


Niğde'nin tanıtımı için başkent Ankara'da düzenlenen "Niğde Günleri" Atatürk Kültür Merkezi'nde başladı.

Açılış törenine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Niğde Valisi Âlim Barut Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi, Doğan Şafak, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, İlçe kaymakamları, Belediye Başkanları, 23 Dönem Niğde Milletvekilleri Muharrem Selamoğlu, İsmail Göksel, Niğde Üniversitesi Rektörü Adnan Görür, İl Emniyet Müdürü Yusuf Albayrak, OSM Başkanı Şevket Katırcıoğlu, NİTSO Başkanı Serdar Ecemiş, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Kamu Kurum ve Kuruluşları Yöneticileri, Niğdeli Dernekler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

28 Eylül 2011 Çarşamba

ANKARA' DA NİĞDE GÜNLERİ
29 Eylül–2 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek “Niğde Günleri” başlıyor.
Ankara’da Niğde’nin turizm ve doğal güzellikleri, yetişen ürünleri, yemekleri, kendine özgü kültür miraslarının tanıtımı yapılacak.
Üniversite ve Sivil Toplum kuruluşlarının çalışmaları, Bölgede üretilen tarımsal ve hayvansal ürünler, kültürel el sanatları, tarihi, doğal ve turistik güzelliklerin fotoğrafları, maket, katolog, tanıtım CD’leri sergilenecek.


GIDA, TARIM VE HAYVANCILIK BAKANI MEHMET MEHDİ EKER NİĞDE' DEYDİ

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker bir takım açılışlar ve incelemelerde bulunmak üzere Niğde’ye geldi. Bakan Eker ilk olarak Cıngıllı Organik Tarım İşletmeleri bünyesinde kurulacak olan hayvancılık tesislerinin temel atma törenine katıldı. Daha sonra Ercanlar Soğuk Hava Deposunun açılışını gerçekleştirdi.
Törene Niğde Valisi Âlim Barut’un yanı sıra Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Hayreddin Akçıl, Vali Yardımcıları Hanlar İden, İsmail Gürsoy, Hacı İbrahim Türkoğlu ve Dr. Adil Nas, İlçe Kaymakamları ve Belediye Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

27 Eylül 2011 Salı

27 EYLÜL DÜNYA SÜT GÜNÜ
Yapılan çalışmalarda çay tüketim yüzdesi 41, hemen arkasını kahve tüketimi izlerken süt yüzde 22 oranında tüketiliyor. Süt, sadece çocukluk döneminde sağlığa katkısı olan bir besin maddesi olarak algılanıyor o nedenle ilerleyen yaşlarda süt içme oranlarında düşüş görülüyor.
Çocukların gelişme çağından itibaren sağlıklı büyümesi için ve kadınlarda görülen osteoperoz (kemik erimesi) sorununa karşı, kalsiyum ve vitamin deposu günlük süt tüketimine ağırlık verilmesi gerekiyor.
Ancak Türkiye’de süt tüketiminin Avrupa Birliği (AB) ülkelerine göre düşüktür. Türkiye’de kişi başına düşen süt tüketimi yıllık 25 litre civarındadır. Bu miktar birçok Avrupa ülkesinde 100 litrenin üzerindedir.
Süt ve süt ürünlerinin tüketiminin teşvik edilmesi, bu konuda toplumda bir bilinç oluşturulması amacıyla dünyada her yıl 27 Eylül Dünya Okul Süt Günü olarak kutlanmaktadır. Sağlık Müdürlüğümüz Eğitim Şubesi tarafından Merkezde ve ilçelerde bazı okullarda sütün önemi konulu eğitim seminerleri verilmektedir. Ayrıca gazlı içeceklerin satışı yasaklanmış olup, süt ve süt ürünlerinin satışına başlanmıştır
AHİKA 2011 YILI MALİ DESTEK PROGRAMI TANITIM TOPLANTILARI BAŞLIYOR.
Ahiler Kalkınma Ajansı, 26 Eylül 2011 tarihinde açıkladığı 2011 Mali Destek Programının amaç ve öncelikleri, uygunluk kriterleri, başvuru ve değerlendirme süreci hakkında kamuyonunun bilgilendirilemesi amacıyla TR71 bölgesine bağlı 5 ilde ve bu beş ile bağlı birer ilçede tanıtım toplantıları tasarladı.

Valiler , Belediye Başkanları, Kaymakamlar, Kamu Kurumu Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri , Akademisyenler ve İşadamlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan tanıtım toplantılarından ilki 28 Eylül 2011 Çarşamba günü Nevşehir’de yapılacak. 29 Eylül 2011 Perşembe günü Kırşehir ve Kırıkkale’de sürecek tanıtım toplantıları, 30 Eylül 2011 Cuma günü Niğde ve Aksaray’da yapılacak toplantılarla son erecek.
Tarım Bakanı Mehdi Eker Niğde’ye geliyor
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Niğde’ye geliyor.
27 Eylül Salı günü Niğde ilinde olması beklenen Bakan Eker bir dizi ziyaretler ve açılışlarda bulunacağı belirtiliyor.
Bakan Mehdi Eker, programlar kapsamında Niğde Valiliği ve Belediye ile AK Parti İl Başkanlığın ziyaret edeceği, ayrıca devlet desteğiyle yapılan Ercanlar Soğuk Hava Deposu açılışını ve Niğtaş Hayvancılık Tesisleri açılışını gerçekleştireceği ve Cıngıllı Tarım Tesislerine bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.
DÜNYA KALP GÜNÜ
26 Eylül Dünya Kalp Günüydü.
Kalp hastalıkları, özellikle yetişkinlerde olmak üzere her yaşta görülebilmektedir. Dünyada her yıl 17.5 milyon kişi kalp hastalıkları nedeniyle yaşamını kaybediyor. Bu ölümler daha çok düşük ve orta gelirli ailelerde görülmektedir. Kalp hastalıklarına dikkat çekmek, çocukluktan itibaren hangi önlemlerin alınacağı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi için Eylül ayının son haftasında belirlenen bir günde Dünya Kalp Günü olarak kutlanmaktadır.
Vekillerden sanayiciye destek, yatırımcıya teşvik
vekiller gezi ve ziyaretlerine devam ediyor.
Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, önceki gün Kızılca ve Çukurkuyu kasabalarındaki bazı tarım tesisleri ve Bor Organize Sanayi Bölgesine bir dizi inceleme ziyaretleri yaptılar. Gezi ve ziyaretlerde Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi’nin yanı sıra Bor Belediye Başkanı ve OSB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sıtkı Erat ile Bor Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Yavuz Kavaklıoğlu hazır bulundular.
Öte yandan vekillerin sanayicileri ve yatırımcıları güçlendirme çabalarının bir ürünü olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker Salı günü Niğde’ye geliyor.

İLKÖĞRETİM HAFTASI KUTLANIDI
2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı, İlköğretim Haftası kutlama programı tüm Türkiye' de olduğu gibi Niğde ilinde ve Çamardı ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Çamardı içesinde “ İlköğretim Haftası “ kutlamaları Mehmet Akif Ersoy Yatılı İlköğretim Bölge Okulunda yapıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra , İlçe Milli Eğitim Müdürü Hacı ERDOĞAN açılış konuşması yaptı. Konuşmasına Çin bilgesinin “ bir yıl sonrasını düşünüyorsan ; tohum ek , on yıl sonrasını tasarlıyorsan; ağaç dik. Ama yüz yıl sonrasıysa düşündüğün ; öyleyse halkı eğit.. “ sözleriyle başlayan Milli Eğitim Müdürü ERDOĞAN , eğitimcilere öğütlerle devam ettiği konuşmasını , başarı dilekleri ile bitirdi.

İLKÖĞREİM HAFTASI KUTLAMALARI
ÖĞRENCİLERİN ZİYARETİ
Ilköğretim Haftası sebebi ile öğrenciler okul müdürü veya bir öğretmen ile Kaymakamlık , Garnizon Komutanlığı , Belediye Başkanlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ettiler.
Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ’ i , M. Akif Ersoy YİBO ‘ dan sosyal bilgiler öğretmeni Ömer SEVİNDİ , Fatma Hümeyra AYDOĞAN ve Demet AKSOYLU isimli öğrenciler ziyaret etti.
Ilçe Kaymakamı M. DÖNMEZ , “ Bu ziyaretten çok memnun oldum. Yeni eğitim öğretim yılınız kutlu olsun “ dedi. Ve SBS ‘ de başarılı olan iki kız öğrenciye “ başarılarınız bizi çok gururlandırdı. İyi yerler kazanmak , belli bir yerlere gelmek için , çok emek vermeniz , çok çalışmanız gerekir. Çalışmadan bir şey olunmaz. Hep çalışmak , çalışmak.. “ dedi. Ve başarılar diledi.

HAKKI HÜSNÜ BAŞ VEFAT ETTİ

Çamardı ilçesi Elekgölü Muhtarı , AK Parti eski ilçe başkanı , Hakkı Hüsnü BAŞ vefat etti.
Geçen hafta salı günü (20 Eylül) sabah saatlerinde kalp krizi sonucu vefat eden Hakkı Hüsnü BAŞ , 1958 Çamardı Elekgölü köyü doğumlu , üç çocuk babası idi.
Cenazesi çarşamba günü sabah Elekgölü köyünden kaldırıldı. Cenazeye , Niğde Belediye Başkanı , Çamardı Belediye Başkanı , AK Parti il ve ilçe teşkilatı , Milletvekilleri , ilçe Kaymakamı ve çok sayıda konuk katıldı.

24 Eylül 2011 Cumartesi

Kavaklıoğlu ve Selvi mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi
Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, köy kasaba ziyaretlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları ve yerel yöneticilerle de bir araya gelmeye devam ediyor.
Vekiller önceki gün de il merkezinde Tüm Muhtarlar Derneği ile müşterek tertiplenen bir programda muhtarla bir araya geldiler. İl merkezine bağlı muhtarların çoğunun iştirak ettiği toplantıya Niğde Tüm Muhtarlar Derneği Başkanı Tevfik Özbek’in yanı sıra AK Parti İl Başkanı Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit de katıldı.
UÇUCU MADDELERE DİKKAT
Niğde İl Sağlık Müdürü Bahattin İLTER , "Sağlık Müdürlüğü olarak bazı çalışmalar yürütmekteyiz: Akıl Ruh Sağlığı Şubemiz tarafından oluşturulan bir ekip ile İlimizde ve ilçelerde bulunan tüm kırtasiye ürünleri satılan iş yerleri ziyaret edilerek konu hakkında bilgilendirme yapılmakta ve hassasiyet gösterilmesi istenilmektedir" diye belirterek , uyarılarda bulundu.
Günlük yaşam içinde kullanılan maddeler olması nedeniyle, uçucu madde kullanımı son yıllarda hızla artmaktadır. Bu durum da karşımıza çok büyük bir halk sağlığı problemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yapılan araştırmalara göre uçucu maddeler arasında en çok yapıştırıcı olarak kullanılan maddeler ve özellikle bali, tiner ve bazı soğutucu maddeler yer almaktadır. Bunun yanında tiner, buyalar, benzin çakmak gazı, oje, aseton, çeşitli spreyler ve anestezi için kullanılan maddeler bunlardan bazılarıdır.
Bu maddelerin kullanımı, özellikle düşük sosyoekonomik sınıflar ve parçalanmış aile çocuklarında görülmektedir. Genellikle 6-16 yaş grubunda daha yaygın olmakla birlikte, 20-30 yaş grubunda da uçucu madde kullanan kişilere rastlanmaktadır.Ülkemizde ilk ve orta öğretim öğrencilerinde madde kullanım yaygınlığının tespitini amaçlayan araştırma bulgularına göre ilköğretim öğrencileri arsında yaşam boyu en az bir kez uçucu madde kullanımı % 3.2, ortaöğretim öğrencilerinde % 5.2’dir. İstanbul’da sokakta yaşayan çocuklar üzerinde yapılan araştırmada ise, çocukların % 30’unun tiner ve yapıştırıcı kullandığı saptanmıştır.
Bu kapsamda ebeveynlere çok büyük görevler düşmektedir
Niğde Genelinde Elektrik Kesintisi
MEDAŞ Niğde Bölge İşletme Müdürlüğü, trafo merkezinde yapılacak bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle, 25 Eylül Pazar günü 08 - 18 saatleri arasında , 10 saat süreyle elektrik kesintisi uygulanacağını belirtildi.

Elektrik kesintisi uygulanacak yerler; Niğde merkez, Koyun, Fertek, Sazlıca, Aktaş, Gümüşler, Ovacık, Uluağaç, Aşlama, Dikilitaş, Değirmenli, Çavdarlı, Yarhisar, Çayırlı, Himmetli, Kızılören, Elmalı, Dündarlı, Hacıbeyli, Karatlı, DİTAŞ, Atasanayi, mikronize ve kalsit fabrikaları, meyve suyu fabrikaları, kum ocakları, Çamardı ilçesi ile ilçeye bağlı köy ve beldelerin tamamında elektrik kesintisi uygulanacağı kaydedildi.

19 Eylül 2011 Pazartesi




2011–2012 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAŞLADI.

2011–2012 Eğitim-Öğretim Yılı, İlköğretim Haftası kutlama programı tüm Türkiye’de olduğu gibi İlimizde de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Program sabah saat: 09.30’da Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ve İstiklal Marşının söylenmesi ile başladı.

Hafta nedeniyle, İl merkezinde bulunan Memnune Türker Altuncu İlköğretim Okulu Müdürü ve öğrencileri Vali Âlim Barut’u Makamında ziyaret etti.
Öğrenciler Vali Barut’a İlköğretim Haftası nedeniyle çiçek takdim ettiler. Vali Âlim Barut da öğrencilere birer kitap hediye etti.
19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ KUTLANDI.

Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e “Mareşal” rütbesi ile “Gazi” unvanı verilişinin 90. yılı ve “19 Eylül Gaziler Günü” düzenlenen törenle kutlandı.
Yurdun her yerinde olduğu gibi , Çamardı ilçesinde de Gaziler Günü kutlandı.

18 Eylül 2011 Pazar


ÇAMARDI İLÇE KAYMAKAMI MEHMET DÖNMEZ YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI KUTLADI

Değerli öğretmenler , sevgili öğrenciler,
Ülkelerin büyüklüğü bireylere verdiği önemle ölçülür ve en büyük yatırım da çocukların geleceğine yapılan yatırımdır. Bir toplumun geleceği, öğrenciler için eğitim-öğretim sürecini en nitelikli şekilde planlamakla güçlenebilir.
Öğrencilerimizin eğitim-öğretim sürecine katılmalarında en önemli görev öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, öğreten ve öğrenen arasında güven ve sevgi ilişkisine dayanan bir meslektir. Bu nedenle öğretmenlik, en onurlu mesleklerden biridir. öğretmenlerimize, yönetici arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.
2011- 2012 eğitim ve öğretim yılının Fedakâr Öğretmenlerimize, Sevgili Öğrencilerimize, Saygıdeğer Velilerimize ve Milletimize hayırlı olmasını diliyor, başarı temennisiyle, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.

yeni eğitim öğretim yılına kutlama mesajı
AK Parti Milletvekili Ömer Selvi, 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ve İlköğretim haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.
Selvi: “Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitim bütçeden en fazla payı aldı”
Ömer Selvi ise şunları söyledi: “Yeni eğitim ve öğretim dönemi ülkemiz gibi ilimizin de gelişmesi ve kalkınmasında önemli bir yıl olacak. Milletimizin aydınlık yarınlara ulaşmasında önemli mesafeler kat edilecek. Bizler için eğitimin önemi büyük. Hükümetimiz döneminde Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitim bütçeden en fazla payı aldı. Gençlerimize ve geleceğimize verdiğimiz önemi ve değeri her biliyor. Ülkemizde eğitimde büyük başarılar elde edilirken ilimizde de eğitim alanında önemli başarılar yakalandı. Gittikçe de gerek eğitim kalitesi gerekse de fiziksel donanımlar açısından iyi bir gelecek öngörmekteyiz. Ben de bu duygu ve düşüncelerle yeni eğitim ve öğretim yılının tüm Milli Eğitim çalışanları, öğretmen ve öğrencilerimiz için hayırlı ve uğurlu olmasını, başarıların daim olmasını diliyor, selam ve saygılarımı sunuyorum”.

yeni eğitim yılına kutlama mesajı
AK Parti Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu , 2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının başlaması ve İlköğretim haftası nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı. Kavaklıoğlu: “Niğde eğitimde sürekli başarılarını artırıyor”
Alpaslan Kavaklıoğlu, mesajında şu ifadeleri kulandı: “Geleceğimizin şekillenmesi ve ülkemizin gelişimini tamamlamasında eğitim ve öğretimin her geçen gün önemini artarken yeni bir eğitim öğretim döneminde daha geleceğimizi emanet edeceğiz değerli çocuklarımızın ve gençlerimizin yeni başarılara doğru koşmalarının heyecanını bir kez daha hep birlikte yaşıyoruz. Ülkemiz son dönemde eğitimde sürekli yükselen bir çıtayı korumaktadır. Eğitimde başarılı bir seviyede olan ilimizin bu başarılara ulaşmasında yoğun çaba, özveri ve emek sarf eden başta velilerimiz olmak üzere tüm okul yöneticilerimizin, idarecilerimizin, öğretmenlerimizin ve geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılında da başarılarını artırarak sürdüreceğine olan inancımla sevgi ve saygılarımı sunuyor, yeni dönemin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum”.


ÇAMARDI İLÇESİ BELEDİYE BAŞAKANI YAVUZ SOYLU YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINI KUTLADI.ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE BAŞARILAR DİLEDİ.
Değerli Öğretmenler , sevgili öğrenciler ,
2011-2012 Eğitim-öğretim yılında geleceğimizin teminatı olan öğrencileri sevgi, hoşgörü ortamında çağdaş bilgilerle donatmak için gecesini gündüzüne katan , idareci ve öğretmenlerimizin; ülkemizi yarınlarda muasır medeniyet seviyesinin de üstünde temsil edeceğine inandığım öğrencilerimizin
yeni eğitim-öğretim yılını kutlar, ilçemiz , ilimiz ve ülkemiz için başarı getirmesi temennisiyle, tüm öğretmenlerimize, yöneticilerimize, öğrencilerimize ve velilerimize sevgi , saygı ve başarı dileklerimi sunarım.
YAVUZ SOYLU
ÇAMARDI BELEDİYE BAŞKANI

17 Eylül 2011 Cumartesi


NİĞTAŞ Vekilleri ağırladı
Vekillerin ilk durağında kalsit ocakları vardı. Türkiye’nin en büyük kalsit tesislerinden NİĞTAŞ Mikronize Kalsit Tesislerini ziyaret eden vekillere fabrikanın toplantı salonunda Makine Mühendisi Burkay Eren tarafından kalsit, madencilik sektörü, yatırımcılar ve sorunları hakkında bir sunum sergilendi.
Genel Müdür Aruk da kalsitin Niğde ekonomisindeki önemini anlattı.
Sonraki durak ise Kayseri yolu üzerindeki hayvancılık tesisleriydi. Vekiller burayı da gezerek süt üretim merkezlerinde bazı incelemelerde bulundular. Vekiller gittikçe büyüyerek önemli bir üretim merkezi haline gelen tesislerin artmasının önemine işaret ettiler. Kavaklıoğlu ve Selvi daha sonra ise Elmalı Kasabasındaki elma ve kiraz bahçelerini gezdiler. Ayrıca memleketleri olan Elmalı’ya çok önemli bir üretim merkezi kazandıran Aruk kardeşlerin yatırımlarının süreceği bildirildi.
2011 - 2012 Eğitim Öğretim Yılı Başlıyor
2011-2012 eğitim-öğretim yılının 19 Eylül 2011 Pazartesi günü olarak başlıyor.
Genelgeye göre, 2011-2012 eğitim-öğretim yılı çalışma takvimi bir haftalık ertelemeye göre yeniden düzenlendi.
Bu çerçevede, okul öncesi ve ilköğretim 1. sınıf öğrencilerinin eğitim-öğretim hazırlanması 12-16 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak. 2011-2012 eğitim-öğretim yılı 19 Eylül Pazartesi günü başlıyor.
20 Ocak 2012 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2012 tarihleri arasında yapılacak. Eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı 6 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve ders yılı 8 Haziran 2012 Cuma günü sona erecek.
Bir değiştirme olmazsa , 2012-2013 eğitim-öğretim yılı 17 Eylül 2012′de başlayacak.

16 Eylül 2011 Cuma


Vekiller Belediye-İş’le belediye işçilerinin durumunu görüştü
AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, il merkezindeki sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve sendika ziyaretleri kapsamında önceki gün Belediye-İş’e bir ziyaret gerçekleşerek, sendika yöneticileriyle görüştükleri belirtildi.
Türkiye Belediyeler ve Genel Hizmetler İşçileri Sendikası (Belediye-İş) Niğde Şube başkanı Şaban Özkaymak ve sendika yöneticilerinin hazır bulunduğu ziyarette Vekillerin belediye işçilerin sorunlarını dinleyerek çözüm noktasında fikir alışverişinde bulundukları belirtildi.

AKKAYA BARAJININ SUYU SULAMADA KULLANILAMAZ…
Akkaya Barajı Temiz Çevre platformu adına Sözcü Turan Uçan , “Akkaya Baraj Gölünde Meydana Gelen Koku Sorununa İlişkin Teknik Değerlendirmeler” başlıklı rapor Niğde ve Bor halkını çok yakından ilgilendiriyor.
Rapor hayli kapsamlı Barajdaki sorunun nedenleri ile başlayıp tablo tablo kimyasal ve laboratuvar tahlilleri yer almış ve uzun ve kısa vade çözümler belirtilmiş.
Raporda en çok dikkatimizi çeken bizi çok korkutan bir tespit vardı. " diye belirtiyor. Ve ..
“…SULAMADA KULLANIMA UYGUN OLMADIĞI TESPİT EDİLMİŞTİR”
Raporda Baraj Suyunun Sulama suyu olarak kullanılması konusunda ki bölümü aynen şöyle “Tablo 1’deki verilere göre Akkaya Baraj Gölü çıkış suyu kalitesi Su Kirliliği Kontrol Yönetmenliği (SKKY) Teknik Usuller Tebliğine göre değerlendirilmiştir. Bu verilere göre Akkaya Baraj Gölü çıkış suyu SKKY Teknik Usuller Tebliği Tablo E7.2’ye de verilen kullanımında (az-orta)olup, suyun sulama amaçlı kullanımını kısıtlayıcı bazı parametrelere ilişkin değerler tespit edilmiştir. Tablo 1’de verilen değerlere göre bu suyun bulanıklık (NTU) ve BOİ (mgO2/L) parametreleri açısından yine SKKY Teknik Usuller Tebliği E7.1’e sulamada kullanıma uygun olmadığı tespit edilmiştir.”
AKKAYA BARAJININ SUYU SULAMADA KULLANILAMAZ… Diyor ,Akkaya Barajı Temiz Çevre platformu adına Sözcü Turan Uçan

eğitim ortamında şiddetin önlenmesi ve azaltılması


Niğde Valisi Alim BARUT'tan "eğitim ortamında şiddetin önlenmesi ve azaltılması" ile ilgili açıklama
"Eğitim Ortamında Şiddetin Önlenmesi ve Azaltılması Eylem Planı” çerçevesinde yapılan toplantıda idareciler, öğrencilerin okul saatlerinde öğrenci kıyafetleri ile elektronik oyun yerleri ve internet kafelere yoğun ilgi gösterdiklerini beyan etmişlerdir. 5651 sayılı İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun ve İnternet Toplu Kullanım Sağlayıcıları Yönetmeliğinde, 12 yaşından büyük kişilerin, okul saatinde ve okul kıyafetli olarak internet kafelere girmeleri ile ilgili herhangi bir yasal düzenleme bulunmamaktadır.
İlgi (a) sayılı İlköğretim ve Eğitim Kanununun 52. maddesinde “Mülki amirler, ilköğretim müfettişleri ve zabıta teşkilatı ilköğretim çağındaki çocukların mecburi ilköğretim kurumlarına devamlarını sağlamakla veli yahut vasi veya aile başkanlarına ve okul idarelerine yardımla ve her türlü tedbiri almakla vazifelidirler.” denilmektedir.
Elektronik oyun yerleri ve internet kafelerde öğrencilerin olumsuz yönde etkilenmelerini engellemek, fiziksel ve ruhsal sağlıklarını korumak amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince Niğde Valiliği tarafından İl genelinde;
-Okul saatlerinde, öğrenci kıyafetli, 15 yaş altında bulunan öğrencilerin internet kafe ve elektronik oyun yerlerine girmeleri yasaklanmış olup; Bu yasaklara uymayan işletmeci ve sorumlular hakkında, fiilleri ayrı bir suç teşkil etmiyorsa 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesinde “Emre aykırı davranış”tan idari para cezası uygulanacak " denildi.
Âlim BARUT
Vali

15 Eylül 2011 Perşembe

valilikten veda yemeği


Niğde Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin ve Altunhisar Kaymakamı Selim Çomaklı’nın tayinlerinin başka İllere çıkması nedeniyle Niğde Valiliği tarafından veda yemeği düzenlendi.
Veda yemeğine Niğde Valisi Âlim Barut’un yanı sıra Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Ömer Selvi ve Doğan Şafak, Garnizon Komutanı Jandarma Albay İsmet Cansaran, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcıları Hanlar İden, Dr. Polat Kara ve Dr. Adil Nas, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mustafa Öztürk, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyigit, İlçe Kaymakamları, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, Kurum ve Kuruluş Müdürleri, Sivil Toplum Kuruluşu ve Siyasi Parti Temsilcileri ile davetliler katıldı.
Niğde Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, Giresun İli Keşap İlçesi Kaymakamı, Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin Ankara’ya İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri, Altunhisar Kaymakamı Selim Çomaklı Bingöl İli Karlıova İlçesi Kaymakamı olarak Niğde ilinden ayrılacaklar.

14 Eylül 2011 Çarşamba

BAŞKAN ÖZMEN SÖZÜNÜ TUTTU


BAŞARILI ÖĞRENCİLERİ ALTIN İLE ÖDÜLLENDİRDİ .
Çamardı ilçesi Burç Beldesi Belediye Başkanı Remzi ÖZMEN , SBS ‘ de başarılı öğrencileri altın ile ödüllendirdi.
Başkan ÖZMEN , öğrencilere verdiği sözü tuttu , geçen yıl olduğu gibi bu yılda başarılı öğrencileri ödüllendirdi. Öğrencileri çalışmaya teşvik etmek için böyle yaptığını belirten Başkan , Burç İlköğretim Okul Müdürü Salih AYDEMİR ve Müdür Yardımcısı İsmail GÖK’ e teşekkür ederek , eğitim için elinden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğunu belirtti. öğrencilere altınlarını vererek kutladı. Başarılar diledi.
Başkan Remzi ÖZMEN’ in altın ile ödüllendirdiği öğrenciler : Seher ÖZMEN (Niğde Cumhuriyet Anadolu Lisesi ) , Hilal KARACA ( Pozantı Zafer Sabancı Anadolu Lisesi) , Sümeyra YILMAZ ( Niğde Fatih Anadolu Lisesi) , Şeyma TURHAN ( Bor Akın Gönen A. L.) Onur YILDIZELİ ( Çorum İmam Hatip Anadolu Lisesi)

Niğde Umke Kayalıktan Yaralı İndirdi


Niğde Umke 100 Metre Kayalıktan Yaralı İndirdi

Niğde –Çamardı-Cinbar vadisinde 05.09.2011 tarihinde UMKE tarafından başlatılan Dağ ve Yüksekten Kurtarma kamp ve eğitim çalışmaları 10.09.2011 tarihinde tamamlanmıştır.
Niğde, Kayseri ve diğer illerin destek ve katılımları ile gerçekleşen eğitimde Niğde-Çamardı Cimbar vadisinde Niğde UMKE Dağ ve Yüksekten Kurtarma tatbikat senaryosu hazırlanıp uygulanmıştır.
Tırmanış yaparken düşüp kalça kemiğini kıran yaralıyı Niğde UMKE üyeleri 100 metre yüksekliğe çıkıp, tıbbı müdahalesini yaparak yaralıyı sabitleyip sedyeyle kayalıktan kurtarıp kamp alanına getirilmesi canlandırıldı. 100 metre yüksekliğe tırmanan Niğde UMKE üyesi Sağ. Mem. Rustem ÜLKER sağlıklı bir şekilde yaralıyı indirmiştir.

HALK EĞİTİMİ KURS KAYITLARI BAŞLADI.


HALK EĞİTİMİ MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ 2011-2012 YILI KURS KAYITLARI BAŞLADI.

Çamardı Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa EKE , 2011/2012 yılı kurs kayıtlarının başladığını,kursların vatandaşların isteklerine göre açıldığını belirtti. Kurslar , vatandaşların işlerinin bittiği ekim ayı sonunda yoğunlaşıyor diye belirten M. EKE ,diğer kurumlarla işbirliği yaparak halkımızın her alandaki kurs isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz dedi.
SBS ve Üniversiteye Hazırlık kurslarını hemen açmayı planlıyoruz diyen Halk Eğitim Müdürü , Bilgisayar operatörlüğü, ev tekstili,temel İngilizce,kalorifer ateşçiliği,yaşlı bakımı ve ziraii kurslar açmayı planladığımız kurslar arasında yer almaktadır.
Kurslara katılmak isteyen veya kurslarda görev almak isteyenlerin ,Halk Eğitim Müdürlüğüne yazılı müracaat etmelerinin gerektiğini belirtti.
Ayrıca açıköğretim lise kayıt yenileme işlemlerinin 19 Eylül-11 Ekim tarihleri arasında, Halk Eğitim Müdürlüğünce ve çok proğramlı lise tarafından yapılacağı belirtildi.
Açıköğretim lisesi yeni kayıtları sadece çok proğramlı lise de yapılmaktadır.

Kavaklıoğlu ve Selvi, sendikaları da dinledi
AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, önceki gün Niğde il genelinde faaliyetlerini sürdüren Eğitim-Bir-Sen, Sağlık-Sen, TOÇ-Bir-Sen, Enerji-Bir-Sen, Bayındır-Sen, Büro Sen, Diyanet-Sen gibi Memur Sendikaları Konfederasyonuna bağlı sendika temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldikleri belirtildi.
Oldukça samimi bir havada geçen programda sendika temsilcileri işçi ve memurların sorunlarını anlattığı , vekillerinse dikkatlice dinledikleri belirtildi.

basın meslek ilkeleri

Basındaki bazı arkadaşlara 8.maddeyi anımsatmak amacı ile..
basin meslek ilkeleri
basın konseyi sözleşmesini imzalayanların oymak zorunda oldukları basın meslek ilkeleri;

1. yayınlarda hiç kimse; ırkı, cinsiyeti, yaşı, sağlığı, bedensel özrü, sosyal düzeyi ve dini inançları nedeniyle kınanamaz, aşağılanamaz.
2. düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsıcı yada incitici yayın yapılamaz.
3. kamusal bir görev olan gazetecilik, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet edilemez.
4. kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer verilemez.
5. kişilerin özel yaşamı, kamu çıkarlarının gerektirdiği durumlar dışında, yayın konusu olamaz.
6. soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberler, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın yayınlanamaz.
7. saklı kalması kaydıyla verilen bilgiler, kamu yararı ciddi bir biçimde gerektirmedikçe yayınlanamaz.
8. bir basın organının dağıtım süreci tamamlanmadan o basın organının özel çabalarla gerçekleştirdiği ürün, bir başka basın organı tarafından kendi ürünüymüş gibi kamuoyuna sunulamaz. ajanslardan alınan özel ürünlerin kaynağının belirtilmesine özen gösterilir.
9. suçlu olduğu yargı kararıyla belirlenmedikçe hiç kimse suçlu ilan edilemez.
10. yasaların suç saydığı eylemler, gerçek olduğuna inandırıcı makul nedenler bulunmadıkça kimseye atfedilemez.
11. gazeteci, kaynaklarının gizliliğini korur. kaynağın kamuoyunu kişisel, siyasal ekonomik vb. nedenlerle yanıltmayı amaçladığı haller bunun dışındadır.
12. gazeteci görevini, taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlarla yapmaktan sakınır.
13. şiddet ve zorbalığı özendirici, insani değerleri incitici yayın yapmaktan kaçınılır.
14. ilan ve reklam niteliğindeki yayınların bu nitelikleri, tereddüde yer bırakmayacak şekilde belirtilir.
15. yayın tarihi için konan zaman kaydına saygı gösterilir.
16. basın organları, yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı duyarlar.

13 Eylül 2011 Salı



ŞEHİT SERKAN DUMAN TOPRAĞA VERİLDİ
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde PKK'lı teröristlerin polis ve jandarmaya yönelik saldırısında şehit düşen 20 yaşındaki er Serkan Duman, Çamardı ilçesi Yelatan köyü mezarlığında toprağa verildi.
Yelatan Köyü'ndeki törene Niğde Valisi Alim Barut, Kayseri Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Murat Kırkaya, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Selçuk Bayraktaroğlu, Niğde İl Jandarma Komutanı Albay İsmet Cansaran, Çamardı Kaymakamı Mehmet Fevzi Dönmez,Belediye Başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Şehit SERKAN DOMAN'a Tanrı dan rahmet , acılı ailesine baş sağlığı dileriz..

Ahiler Kalkınma Ajansı 2. Teknik Destek Programı Tanıtım Toplantıları Sürüyor.

Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla 5 Eylül 2011 tarihinde İkinci Teknik Destek Programını da açıklamıştı.

Ahiler Kalkınma Ajansı’nın Teknik Destek Programı’nın ayrıntılarını muhtemel yararlanıcılarla paylaşmak amacıyla , 8-14 Eylül 2011 tarihleri arasında Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’de tasarladığı tanıtım toplantıları devam ediyor.
Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı kapsamındaki tanıtım toplantıları 14 Eylül 2011’de Aksaray ve Niğde’de devam edecek.

ANATOLİA RALLİSİNDE NİĞDE UMKE BAŞARISINI KANITLADI

Geçtiğimiz Cumartesi günü Niğde de devam eden ve son etabı pazartesi gün koşulan Anatolia Rallisinin Çamardı-Aktoprak bölümünde, Niğde UMKE ekibi, araçları arızalanıp frenleri tutmayan yarışcıyı kurtarıldığı belirtilmiştir.

Toros Dağlarının 2800 metre yüksekliğinde, Hollanda uyruklu yarışçılar, Yakup ve Coin’in 105 nolu ATV aracındaki Coin’i Niğde Sağlık Müdürlüğü’ne ait 4*4 Pajero Ambulans Jeeple etabın son bölümü olan Adana Çamlıyayla ilçesine sağlıklı bir şekilde indirdiği,Hollandalı ekip ve Organizasyon sorumlusu Orhan ÇELEN, Herhangi bir kazaya mahal vermeyen ve yapılan çalışmalara destek veren ekip için, Teşekkür ettikleri belirtildi.
Etabın son gününde görev yapan Niğde UMKE sorumlusu Adem TOK, Sağ.Mem.Oktay YANIK, Sağ.Mem.Orhan YANIK ve Sağ.Mem. Rüstem ÜLKER teknik ekipleri olay yerine sevk ettikten sonra Niğde’ye dönüş yaptığı belirtildi.

12 Eylül 2011 Pazartesi

Çamardı ilçesinde Şemdinli Şehidi İçin Yas
Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin dün gece polis ve jandarmaya yönelik saldırısında şehit düşen 20 yaşındaki er Serkan Duman'ın memleketi Niğde'nin Çamardı İlçesi Yelatan köyündeki baba evine ateş düştü.

Serkan Duman'ın şehit olduğu haberini sabah karşı köy muhtarı , cami imamı , sağlık ekibi , Niğde Alay Komutanlığından ve Çamardı ilçesi Jandarma komutanlığından görevli subaylar Yelatan Köyü'nde yaşayan baba 60 yaşındaki Cumali Duman ile 55 yaşındaki Zeynep Duman' a bildirdiler.. Acı haberi alan Duman Ailesi'nin yakınları ve köy sakinleri eve geldiler.. Şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Şehit er Serkan Duman'ın cenazesinin 13 Eylül salı günü köy mezarlığında toprağa verilmesi bekleniyor.

11 Eylül 2011 Pazar



İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE VEDA YEMEĞİ
Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dönen Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve Niğde Belediye Başkan Yardımcılığına atanan Şube Müdürü Mustafa Yiğit onuruna yemek verildi. Niğde Öğretmenevi'ndeki yemeğe Vali Âlim Barut, Milli Eğitim Müdür Vekili Mesut Alkan, Milli Eğitim Yöneticileri, eğitimciler ve kurum personeli katıldı.

Yemekte bir konuşma yapan Vali Âli Barut, Eser ve Yiğit’e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti ve yeni görevlerinde başarılar diledi.
Veda yemeği, Vali Âlim Barut tarafından Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser ve Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit’e hediye ve plaket takdimiyle sona erdi.

10 Eylül 2011 Cumartesi

Trans Anatolia Antalya'da Start Aldı
yarın Niğde ilinde
Antalya'da 7-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek 2'nci Transanatolia Rally Raid yarışlarının açılış startı verildi.
start alan yarışın 7 gün süreceği açıklandı. 4x4 araçlarla ve enduro motorlar ile Hollanda, Belçika, İngiltere, Almanya, Arjantin ve Türkiye gibi bir çok ülkeden sporcuların katılımıyla koşulacak olan Trans Anatolia Rallisi'ne 47 enduro motosiklet ve 15 dakar aracı ile 3 ATV motoru katıldı. Kapadokya Bölgesi ve Toros dağlarında koşulacak olan yarışta günlük ortalama 300 kilometrelik etapları tamamlayacak olan pilotların toplamda 2 bin 500 kilometre uzunluğundaki parkuru tamamlamaya çalışacaklar.
5. etap 11 Eylül 2011 Pazar günü Nevşehir Göremeden başlayıp İlimiz Orhanlı kasabasından giriş yaparak Edikli, Hüyük Kayseri-Niğde yol geçişini takiben Çavdarlı Değirmenli, Üçkapılı, Ören, Çamardı yolu, Çamardı İlçesi ve Çukurbağ köyü kamp alanında mola verilerek tamamlanacaktır.
6. Etap 12 Eylül 2011 Pazartesi günü ise başlayacak olan 6. etap Çukurbağ kamp alanından hareket edilerek Çamardı, Burç, Çardaçık, Üskül (Yeniköy), İmrahor, Başmakçı, Eminlik, Hüsniye, Ovacık, Adana-Niğde yolundan Ulukışla’ya geçilerek Aktoprak’tan İlimiz sınırlarını terk ederek Mersin Çamlıyayla güzergâhında devam edecek yarış rallinin start verildiği Antalya’da son bulacak.

ÇAMARDI KAYMAKAMI ULUKIŞLA KAYMAKAMLIĞI’ NA
VEKALET EDİYOR


Çamardı ilçe Kaymakamı Mehmet F. DÖNMEZ ,Ulukışla Kaymakamı Ozan GAZEL’ in 12 günlük izin süresinde , Ulukışla Kaymakamlığı’ na vekalet edeceği belirtildi.

NİĞDE GÜNLERİ DÜZENLENECEK

29 Eylül2 Ekim 2011 tarihleri arasında Ankara Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenecek “Niğde Günleri” organizasyonuyla ilgili olarak, Niğde Valisi Âlim Barut Başkanlığında Grand Otelde toplantı yapıldı. Toplantıda Ankara'da Niğde'nin turizm ve doğal güzellikleri, yetişen ürünleri, yemekleri, kendine özgü kültür miraslarının tanıtımının en güzel ne şekilde yapılabileceği konuşuldu.
Vali Barut'un başkanlık ettiği toplantıya, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Niğde OSB Müdürü Şevket Katırcıoğlu, NESOB Başkanı Fahri Eker, NİTSO Meclis Başkanı Mehmet Ayduğan, Ticaret Borsası Başkanı Zafer Uyanık, Niğdeli İşadamları ve davetliler katıldı.

9 Eylül 2011 Cuma

CHP 88.yılını kutluyor
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve partililer, CHP'nin 88. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.
Niğde’de Atatürk anıtı önünde başlayan kutlamalara, İl Başkanı Mehmet Özkan, Milletvekili Doğan Şafak, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, parti yöneticileri ile birlikte partili üyeler katıldı.
Ömer Selvi yol çalışmalarını inceledi
Milletvekili Ömer Selvi, Çiftlik ilçe yolu üzerindeki yol yapımı ve asfaltlama çalışmalarını inceledi. Dönemlerinde yollarla ilgili önemli icraatların gerçekleşeceğini kaydeden Selvi, “Vatandaşımızı kışın kardan, çamurdan yazın tozdan vatandaşlarımızı kurtarmak için yollarımızın her geçen gün daha iyiye gitmesi için girişimlerimiz eksik olmayacak” dedi

Niğde UMKE Dağda Eğitimlerine Devam ediyor


NİĞDE UMKE DAĞDA KURTARMA EĞİTİMLERİNE BAŞLADI !
Niğde ili Çamardı İlçesi Demirkazık Bölgesinin Coğrafi Konumu ve Doğal güzelliği bakımından Dünyanın sayılı dağ tırmanışı ve trankkin alanı olarak yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmaktadır. Ancak bölgede, zaman zaman dağcı kazaları yaşanmaktadır. Niğdeİlinde Medikal kurtarmada yetişmiş dağ ve yüksekten kurtarma konusunda yetişmiş personel sorunu yaşanmaktadır. Bu sorunun aşılması nedeniyle Niğde Sağlık Müdürlüğünde çalışmalar başlatılmıştır. ‘En iyi yatırımın insan eğitimine yapılan yatırım olduğu’ prensibi ile Niğde UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) Dağ ve Yüksekten Kurtarma Eğitimine başlamış ve konu ile ilgili kamp alanı oluşturulmuştur.
Niğde-Çamardı-Cimbar Vadisinde 05.Eylül.2011 tarihinde başlatılan kamp ve eğitim çalışmalarına 06.09.2011 tarihinde Sağlık Müdürü Dr. Bahattin İLTER de katılmış eğitim çalışmalarını yakından izlemiştir. İlk etapta 12 kişilik 2 tim olacak şekilde eğitimler başlatılmış ve bundan sonrada bu eğitimlere devam edilmesi kararı alınmıştır. Bu kapsamda Olası Dağcı kazası ve afet durumunda medikal anlamda müdahale edecek dağda ve yüksekten kurtarma yapabilecek ekipler yetiştirilecektir.
Niğde İlinde düzenlenen kamp ve eğitim çalışmalarına Kayseri ve diğer illerin destek ve katılımları ile Niğde UMKE (Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi) katılımları ile yedi günlük eğitim programı devam etmektedir. Zaman içerisinde çalışmaların devam edeceği belirtilmiştir.

DENEME ÇİLEK PROJESİNDE OLUMLU SONUÇ

DENEME ÇİLEK YETİŞTİRİLMESİ olumlu sonuç verdi

Çamardı İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü deneme amacı ile bir dekar alanda çilek yetiştirilmesi proje uygulaması olumlu sonuç verdi.
Ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü H. Yusuf PARLAK , “ Bu projede yapılan denemede yöreye uygun bir çeşit çilekle , damla sulama sistemi ve malçlama yöntemi yani toprak yüzeyinin ince bir örtü ile kaplanması şeklinde yapılan deneme sonucunda büyük başarı elde edilmiştir. “ diye belirten İlçe Tarım Müdürü Yusuf PARLAK , bu proje için Çamardı - Çukurbağ arasında bulunan çiftçi Adem ÇİÇEK’ e ait tarlada deneme üretimi yapıldı. Ve başarılı bir sonuç elde edildi. Hatta ,çiftçi Adem ÇİÇEK’ in , üretilen çilekleri kilosu 3.5 TL den sattığını “ sözlerine ekledi.

7 Eylül 2011 Çarşamba

Ahiler Kalkınma Ajansı 2. Teknik Destek Programı Tanıtım Toplantıları Yarın Başlıyor

Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla 5 Eylül 2011 tarihinde İkinci Teknik Destek Programını da açıklamıştı.

Ahiler Kalkınma Ajansı Teknik Destek Programı’nın ayrıntılarını muhtemel yararlanıcılarla paylaşmak amacıyla , 8-14 Eylül 2011 tarihleri arasında Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’de tanıtım toplantıları gerçekleştirilecek. Teknik Destek Programının amacı, kapsamı ve sürecin işleyişi gibi temel konulara yönelik ayrıntılı sunumların gerçekleştirileceği toplantılar yarın Kırşehir ve Kırıkkale’de gerçekleştirilecek oturumlarla başlayacak. Yarınki toplantılardan ilki saat 10:00’da Kırşehir Valililiği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Yarın yapılacak ikinci toplantı ise saat 14:00’te Kırıkkale Valiliği Toplantı Salonu’nda yapılacak. Tanıtım toplantıları 12 Eylül 2011’de Nevşehir’de, 14 Eylül 2011’de ise Aksaray ve Niğde’de devam edecek.

KİMLİK Kaybedilince Yapılması Gerekenler


ÇAMARDI NÜFUS MÜDÜRÜ KİMLİK Kaybedilince Yapılması Gerekenleri Açıkladı

Çamardı ilçe Nüfus Müdürü Turan ELAGÖZ vatandaş çeşitli sebeplerden dolayı kimliğini kaybederse yapacağı belli şeyler var. Bunları uygulamalıdır diye belirterek , şu açıklamalarda bulundu: “ Kimliğini kaybeden kişi oturduğu yani ikamet ettiği yerin muhtarlığından kayıp belgesi alacak. Bu belge fotoğraflı olacak. Fotoğraf son 6 ay içinde cepheden çekilmiş olacak.
15 yaşından küçükler için fotoğraf gerekmez. Diye belirten Nüfus Müdürü Turan ELAGÖZ , 18 yaşından büyük olanlar kendileri Nüfus Müdürlüğüne müracaat edecekler. Küçükler de anne - baba , yoksa resmi vasileri ile müracaat edecekler.
Nüfus Müdürlüğünde bilgiler kontrol edildikten sonra , nüfus cüzdanının verilmesinde bir sakınca yoksa , 5 dakika içinde yeni kimliği ( nüfus cüzdanı) kişiye teslim edilir.
Kart bedeli 5 TL dir. Kayıptan dolayı 67 TL alınır. Vatandaş 15 gün içinde cezasını Maliyeye yatırırsa 50 TL öder. Bunun haricinde vatandaş isterse Maliyenin verdiği tebligatı bekleyebilir.
Bunların dışında , yangın , doğal felaket ve bizzat yerinde inceleme yani tutanak sonucunda tespit edilen kayıp cüzdanlar cezasız çıkartılır.” Dedi.
Kimliği bulan kötü niyetli kişilerin kullanımını önlemek için, belirtilen işlemler yapılmalıdır.
Kart kullanıcıları tuzağa düşmeyin
BDDK bir yılda en fazla 3 kez dönem borcunun yarısından daha az ödeme yapan tüketicilere nakit para çekme yasağı getirilerek kredi kartı asgari ödeme tutarının yüzde 20'lerden yüzde 40'a çıkarılmasına ilişkin düzenlemelerin 17 Eylül 2011 tarihinden itibaren günü kurtaran tüketiciler için büyük sıkıntı yaratacağı belirtildi.

6 Eylül 2011 Salı

DAĞCILAR CIMBAR VADİSİNDE EĞİTİM YAPACAK

Türkiye Dağcılık Federasyonu 2011 Yılı Faaliyet Programı içerisinde yer alan Niğde Aladağlar Cımbar vadisinde İleri kaya eğitim faaliyeti yapılacağı bilgisi verildi.
10–16 Eylül 2011 tarihleri arasında 220 dağcı,15 eğitmen ve teknik görevlilerin katılacağı Aladağlar Demirkazık Cımbar vadisi İleri kaya eğitimi faaliyetinin gerçekleşeceğini ve Niğde’den İsmail Kati ile Rukiye Sayar’ın katılacağı söylendi.
Dağcıların toplanma yerinin 10 Eylül 2011 Cumartesi günü ,Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü önünde toplanarak Demirkazık’a hareket edileceğini belirtildi.

RALLİ YARIŞLARI NİĞDE VE İLÇELERİNDE


OTOMOBİL FEDERASYONUNUN ULUSLARARASI TRANS ANATOLİA RALLİ YARIŞLARININ ÜÇ GÜNLÜK PROGRAMI NİĞDEDE KOŞULACAK

Türkiye Otomobil Sporları Federasyon yetkililerinin verdiği bilgilere göre 07–13 Eylül 2011 tarihleri arasında yapılacak Trans Anatolia B.V Rallisinin Antalya, Burdur, Karaman, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, İçel ve Niğde yerleşim merkezlerini kapsayan güzergâhlarda organize edilecek.
4x4 araçlarla ve enduro motorlar ile bir çok ülkeden sporcuların katılımıyla koşulacak olan trans anatolia rallisi, Antalya İlinden start alacak ve Kapadokya bölgesi, Toros dağlarında belirlenen günlük ortalama 300 km. lik etaplar ile 7 günde toplam 2500 km. lik parkurda, %90 yabancı yarışçıların oluşturduğu rallinin (4–5–6) ıncı etapları 10–11–12 Eylül 2011 tarihlerinde belirlenen program dahilinde ilgili bölgelerde yapılacaktır.
Geçen sene olduğu gibi Dakar rallisinden tanıdığımız isimlerin katılacağı 2.Trans anatolia’nın bu seneki Yarışmacıları arasında 2011 Dakar genel klasman sekizincisi Henk Knuiman ve ülkemizi bu rallide başarı ile temsil eden Kemal Merkit’de var.
Anadolu’nun kaybolmaya yüz tutan göçer kültürünü yaşatmak ve tanıtmak amacı ile etap sonlarında Kıl çadırlardan oluşturulan kamp alanlarında altı gece boyunca konaklayacak yarışmacılara geçen sene olduğu gibi bu senede zengin Türk mutfağının yöresel lezzetleri ikram edilecek. Trans anatolia 2011’de teknik servis ve lojistik destek üç adet 6X6 Dakar kamyonu ile verilirken iki medical ekip ve parkur üzerinde her elli kilometrede tespit edilen Helikopter iniş alanları ile gerektiğinde acil tıbbi destek sağlanacak. Yabancı medya ekipleri tarafından takip edilecek Trans anatolia 2011’in Ülkemizin turistik tanıtımına olumlu katkıda bulunması bekleniyor.
Hollanda, Belçika, İngiltere, Almanya, Arjantin ve Türkiye’den Enduru Motosiklet, 4x4 araçla 100’e yakın yarışmacının katılacağı bildirildi.
Niğde’yi kapsayan rallinin 4. etap güzergâhı 10 Eylül 2011 Cumartesi günü Altunhisar yolu geçişini takiben Ulukışla, Kitreli, Ihlara, Kayırlı, Yazıhüyük yerleşim yerlerinden Nevşehir Derinkuyu olarak devam edecektir.
5. etap 11 Eylül 2011 Pazar günü Nevşehir Göremeden başlayıp İlimiz Orhanlı kasabasından giriş yaparak Edikli, Hüyük Kayseri-Niğde yol geçişini takiben Çavdarlı Değirmenli, Üçkapılı, Ören, Çamardı yolu, Çamardı İlçesi ve Çukurbağ köyü kamp alanında mola verilerek tamamlanacaktır.
6. Etap 12 Eylül 2011 Pazartesi günü ise başlayacak olan 6. etap Çukurbağ kamp alanından hareket edilerek Çamardı, Burç, Çardaçık, Üskül (Yeniköy), İmrahor, Başmakçı, Eminlik, Hüsniye, Ovacık, Adana-Niğde yolundan Ulukışla’ya geçilerek Aktoprak’tan İlimiz sınırlarını terk ederek Mersin Çamlıyayla güzergâhında devam edecek yarış rallinin start verildiği Antalya’da son bulacak.

Aday Öğretmenlere Uyum Eğitimi Bugün Başlıyor

26 Ağustos 2011 tarihinde Niğde ililne ataması yapılacak olan aday öğretmenlere 06-16 Eylül 2011 tarihleri arasında İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda Uyum Eğitimi Programı yapılacaktır.
Uyum Eğitimi Programı İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda 06.09.2011 Salı günü saat 8:30 da başlayacak olup 16.09.2011 Cuma günü sona ereceği belirtilmiştir.
Derslerin 30 saati uzaktan eğitim yöntemi ile 30 saati ise yüz yüze olmak üzere toplam 60 saattir.
Uyum Eğitimi Programına katılacak öğretmenlerin barınma ihtiyaçları için Merkez Niğde Atatürk Lisesi Pansiyonu (Bayan adaylar için) ve Merkez Anadolu Lisesi Pansiyonu (Erkek Adaylar için) hazırlandığı belirtildi..
Söz konusu Uyum Eğitim Programı Niğde iline ataması yapılacak olan tüm aday öğretmenlere zorunlu olduğu açıklandı.

5 Eylül 2011 Pazartesi

Ahiler Kalkınma Ajansı 2. Teknik Destek Programını Açıkladı.
Ahiler Kalkınma Ajansı, bölgedeki yerel aktörlerin bölgesel kalkınma açısından önem arz eden, ancak kurumsal kapasite eksikliği nedeniyle hazırlık ve uygulama aşamalarında sıkıntı ile karşılaşılan çalışmalarına destek sağlamak amacıyla 2 Mayıs 2011 tarihinde ilk teknik destek programını açıklayarak proje kabulüne başlamıştı. 30 Haziran 2010 tarihinde sona eren ve 5 ilden toplam 51 projenin başvurduğu teknik destek programını 31 projeyi destekleyerek tamamlayan Ahiler Kalkınma Ajansı, İkinci Teknik Destek Programını da açıkladı
Teknik destek faaliyetleri için 2011 Eylül- Ekim dönemi ayrılan tutar 250.000 TL olup, 8-14 Eylül 2011 tarihleri arasında Aksaray, Kırıkkale, Kırşehir, Nevşehir ve Niğde’de tanıtım toplantıları gerçekleştirilecek.
Ziya ESER´in Veda Mesajı
Niğde Milli Eğitim Müdürü Ziya ESER , " Veda Mesajı" yayınladı.
Niğde Milli Eğitim Teşkilatının Saygıdeğer Mensupları, Değerli Mesai Arkadaşlarım;
06 Temmuz 2010 tarihinden bu yana İl Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapmaktayım. Bakanlığımızca "görevlendirme"lerin sona erdirilmesi nedeniyle ben de kadromun bulunduğu Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevime dönüyorum.
Bu dünyanın fani olduğu gibi, bütün görevlerin ve makamların da geçici olduğunu biliyorum. Şairin "Baki kalan bu gök kubbede hoş bir seda imiş" dediği gibi;
Gönüllerde hoş bir seda bırakma arzusuyla sizlere veda ediyor, helallik diliyor, varsa ben herkese hakkımı helal ediyorum.

Selam, sevgi, saygı ve muhabbetlerimle.....

Allah'a ısmarladık.





4 Eylül 2011 Pazar

İŞİTME ENGELLİ FUTSAL MİLLİ TAKIMI DEMİRKAZIK TA


İŞİTME ENGELLİ FUTSAL MİLLİ TAKIMI DÜNYA ŞAMPİYONASINA ÇAMARDI DEMİRKAZIK TESİSLERİNDE HAZIRLANIYOR

04–18 Eylül 2011 tarihleri arasında İşitme engelliler futsal milli takımı Niğde Çamardı Demirkazık kamp eğitim merkezi tesislerinde kamp yapacak.
Kamp hakkında verilen bilgiye göre ,18–26 Kasım 2011 tarihlerinde İsveç’te yapılacak olan dünya şampiyonasına bu kampın hazırlık olacağı belirtildi. dünya şampiyonası öncesi işitme engelli futsal milli takımımızın başarılı olması acısından rakım gereği Demirkazık Kamp eğitim merkezini tercih ettiklerini ve çok fayda sağlayacağını belirterek, hazırlık kampına 30 sporcu ve teknik heyetle birlikte Niğde Çamardı Demirkazık kamp eğitim tesislerinde fizik, kuvvet ve kondisyon antrenmanları yaparak şampiyona öncesi güç depolayacakları belirtildi.

3 Eylül 2011 Cumartesi


Vekiller Bayramda da ilçeleri gezdi
Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, oldukça yoğun geçen Ramazan ayı programlarının ardından bayram günlerinde de vatandaşlarla iç içe olmaya devam etti. .

. Kavaklıoğlu ve Selvi,Bayramın 2. Günü Çamardı ilçesindeydi. kendilerine eşlik eden teşkilat mensupları ile birlikte ilçeyi gezdiler.
İlk gün il merkezinde düzenlenen programlara dahil olan vekiller daha sonra da Bor, Altunhisar ve Çiftlik ilçelerine giderek buradaki partililer ve halkla bayramlaşma programlarına katıldılar. İkinci gün ise Ulukışla ve Çamardı ilçesinde vatandaşlarla ve partililerle bayramlaştılar.

2 Eylül 2011 Cuma

Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Açıklandı

Mülki İdare Amirleri Atama, Değerlendirme ve Yer değiştirme Yönetmeliği ve diğer mevzuat hükümleri uyarınca İçişleri Bakanlığı tarafından her yıl hazırlanarak çıkartılan rutin atama kararnamesi açıklandı.

Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin ve Altunhisar Kaymakamı Selim Çomaklı , Vali Yardımcısı Polat Kara ve İsmail Gürsoy'un tayinleri çıktı.

Niğde Vali Yardımcısı Polat Kara Keşap Kaymakamlığına,yine Niğde Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy Uşak Vali Yardımcılığına , Muş Vali Yardımcısı Mustafa Karaca ve Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu ise Niğde Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Bor Kaymakamı Kemalettin Sakin, İçişleri Bakanlığı 1. Derece Hukuk Müşaviri olarak Ankara'ya tayin olurken, Bor Kaymakamlığına da Kastamonu Vali Yardımcısı Muammer Balcı atandı.

Altunhisar Kaymakamı Selim Çomaklı ise Bingöl'ün Karlıova ilçesine kaymakam olarak atandı. Mülki İdare Atama Kararnamesinde, Altunhisar ilçesine yeni kaymakam ataması yapılmadı.

Emniyet Amirliği' nde ki çalışmalar


HER ŞEY İLÇE HALKININ HUZUR VE GÜVENLİĞİ İÇİN

Çamardı İlçe Emniyet Amirliği’ n de uzun süren yenilik ve tadilat çalışmaları bitti.
Ilçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN ve personelin katkıları ve özverili çalışmaları ile her taraf çok temiz ve düzenli.
Emniyet Amirliğinde ki değişiklik ve yapılan hizmetler; mobese merkez kontrol odası , polis lokali ,nezaret odası , tüm birimin düzeni , bahçe ve kamelyaya kadar her tarafta bakım ve düzenlemeler yapılmış.
Ilçe Emniyet Amiri Barış KAÇAN “ Emniyet Amirliği’ne kurulan Mobese Kontrol Merkez Odası için tadilat çalışmaları yapılarak hizmete girmiştir .
“ hizmete girmesi ile vatandaşa daha iyi , daha güvenli bir ortam sunmak için çalışmalarımız devam edecek “ dedi.
Ayrıca ,Çamardı Polis Merkez Amirliği’ ne tamamı yeni yapılan 2 adet Avrupa standartlarına uygun nezaret odası ve müştemilatı yapılmıştır.
Ayrıca Polis Lokali yenilenerek , personele ve vatandaşlara açılmıştır.Diye belirtti.





1 Eylül 2011 Perşembe

Orhaniye köyünün beklentileri ve yapılan hizmetler

ORHANİYE MUHTARI KÖYE GELEN HİZMETLERİ VE BEKLENTİLERİNİ AÇIKLADI
Çamardı ilçesi Orhaniye Köyü Muhtarı Necip AÇIKGÖZ , Gazetemizi ziyaret etti. Köye yapılan hizmetleri , hasat zamanından ve yapılmasını istedikleri şeyleri, beklentilerini belirtti.
Ekinler biçildi . Verim normal. Bu yıl köyümüzde süne zararlısı oldu. Eğer olmasaydı. Ekinde verim daha iyi olurdu diyen Muhtar AÇIKGÖZ , şimdi köyümüzde nohut yolma zamanı. tarlada çalıştıracak işçi bulamıyoruz diye belirten Muhtar , geçen yıl nohuta 1.300 ile 1.500 TL arası verilirken , bu yıl 2 TL ile 3 TL verildiğini söyledi.
Köy Konağının çatısı yapıldı. Köy içine 2000 m2 parke kilit taş döşendi. Köydeki vatandaşlarımız çok memnun . Köy içinde 1500 m2 alan yarım kaldı.
Diye belirten muhtar , Orhaniye köyüne İmam evinin yapılmasını istiyoruz.. Projesinin yapıldığı fakat ödenek olmadığı için bekliyoruz.
Okullar açılacak , okul çatısının onarılmasını istiyoruz.
Var olan gölet küçük olduğu için , sulama suyunda sıkıntı çekiyoruz. Gölet büyütülmez deniyor. Fakat başka bir çözüm yolu bulunmasını istiyoruz diye belirten muhtar Necip AÇIKGÖZ , köye gelen hizmetlerde emeği geçen herkese teşekkür ettiğini belirtti.



Diş Protez Laboratuarı Hizmette


ÇAMARDI ENTEGRE İLÇE HASTANESİN DE DİŞ PROTEZ LABORATUARI ALTI AYDIR HİZMET VERMEKTE.
Dr. İsmail Canımoğlu ve Dr. Mehmet Ahraz iki diş hekimi ile , hizmet alım yoluyla , ağız ve diş sağlığı Diş Protez Laboratuarı 21.2.2011 tarihinden beri ilçe halkına hizmet vermektedir.
Ayrıca 2 adet Diş Ünit’i alınması çalışmalarının sürdüğü belirtilmiştir.
Diş Protez Laboratuarın da görevli diş teknisyeni Zülfikar Kaya “ Çamardı ilçe Hastanesi Diş Protez Laboratuarında protez yapılacak diş veya dişlerin ölçüsü ilçe diş hekimleri tarafından alındıktan sonra , seçilen modellerin alçıya dökülerek , bu alçı modellerin çok amaçlı özel diş protez laboratuarına gönderilerek , orada tekniğine uygun olarak yapıldıktan sonra , ilçe hastanesi diş laboratuarına geldiğini ve diş hekimlerinin hastaya uygulandığını “ belirtti.
Hastaların daha önce , çevre illere gittiklerini belirten diş teknisyeni Kaya , şimdi ilçe halkının çok memnun olduğunu belirtti.
Çünkü protezlerin ölçü almaktan , uygulanmasına kadar , hastanın birkaç kez diş hekimine gelmesi gerekiyor dedi.

dünya barış günü


1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

İkinci Dünya Savaşı diye bilinen İkinci Büyük Emperyalist Paylaşım Savaşı, 1 Eylül 1939 günü Nazilerin Polonya'yı işgaliyle başladı. Ardında elliikimilyon ölü, milyonlarca yaralı, sakat ve moloz yığını haline gelmiş kentler ile acı ve gözyaşı bıraktı. Mayıs 1945’de son buldu. İnsanlık tarihinin bu en acımasız, en kanlı ve en kirli savaşının başladığı gün, yani 1 Eylül, Dünya Barış Günü olarak kabul edildi.