30 Nisan 2019 Salı


LİDER ÇOCUK TARIM KAMPI 

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığınca  2014 yılından beri her yıl  ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine hayatın merkezinde tarım, tarımın merkezinde çocuk ilkesinden yola çıkarak doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarımla buluşmalarını sağlamak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" gerçekleştirilmekte ve belirlenen temaya dikkat çekilmektedir.
2019 yılında gerçekleştirilecek kamp programının teması olarak "Sıfır Atık" belirlendi.
Niğde İl Tarım Müdürlüğü tarafından Lider Çocuk Tarım Kampı için 26 - 29 ve 30 Nisan 2019 tarihlerinde hazırlanan program dahilinde İl Milli Eğitim Müdürlüğünün belirlemiş olduğu Zahide Sefer İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinden toplam 25 öğrenci seçildi.
Kamp programının ilk gününde İl Müdürü Asım BAŞ tarafından ağırlanan öğrencilere kurumumuz hakkında bilgi verildi. Öğrencilerin sorularını yanıtlayan il Müdürü BAŞ, kamp programına katılan öğrencilere hediyeler verdi. Daha sonra İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda bu yılın teması olan 'Sıfır Atık Projesi'  konusunda Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünde görevli konu uzmanı personeller tarafından sunum yapıldı.
Kamp programının devamında Sazlıca bölgesinde bulunan Uni Tarım İşletmesine ait elma ve nektarin bahçeleri gezilerek öğrencilere bitki besleme, ürün hasadı ve depolanması hakkında bilgiler verildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder