23 Nisan 2019 Salı


VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN 
23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI


Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yıl dönümünde, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlamanın büyük gurur ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

                Türkiye Büyük Millet Meclisinin 23 Nisan 1920 tarihinde açılmasıyla halkın iradesinin her şeyin üstünde olduğu, milletin geleceğinin ancak yine millet tarafından tayin edileceği tüm Dünya’ya ilan edilmiştir.
23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış tarihi olmayıp, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı, yok olmanın eşiğine geldiği bir dönemde Türk Milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğindeki istiklal mücadelesinde dönüm noktası, egemenliğini eline aldığı,  vatanına sahip çıkarak ayağa kalktığı tarihi bir gün olmuştur.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara hediye edilmiş, coşkumuzu, sevincimizi dünya çocuklarıyla paylaştığımız dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını çocuklarımız aracılığıyla ilettiğimiz, aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olma özelliği de taşımaktadır.
Hiç unutulmamalıdır ki; her şeyin en güzeline layık sevgili çocuklarımızın kendi başlarına karar verebilen, hayatın zorluklarıyla baş edebilecek ölçüde donanımlı, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri hepimizin ortak sorumluluğudur.
Bu duygu ve düşüncelerle Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışının 99. yılını kutladığımız bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere; Birinci Meclisimizin Kahraman Üyelerini ve milli mücadeleye tüm emeği geçmiş olanları rahmet ve minnetle anıyor, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder