28 Temmuz 2019 Pazar

Gürer Niğde Ziraat Odasını Ziyaret Etti

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar’ı ziyaret etti. 
Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar ile ülke genelinde tarımın genel durumu üzerinde görüş alış verişinde bulunduklarını ifade etti. Önemli bir tarım kenti olan Niğde’nin patates üretiminde birinci, lahana üretiminde ikinci, elma ağacı sayısında birinci olduğuna vurgu yapan Gürer, Niğde’nin tahıl, sebze ve kirazda da önemli bir yetiştirme alanına sahip olduğunu belirtti.
Ülke tarımında yaşanan her sorunun Niğde iline doğrudan etkisi olduğunu söyleyen Gürer, tarımda uygulanan teşviklerden Niğde’nin yeterince pay alamadığına değindi. Niğde’nin Avrupa Birliği Kırsal Destekleme Kapsamına alınmadığı gibi Lisanslı Depoculuk desteğinden de mahrum kaldığını İfade eden Gürer, “Niğde’ de üreticinin desteklenmemesi göçü artırıyor. Çiftçi ekimden uzaklaşıyor. Girdi fiyatlarından yakınmayan yok. Tarım ülkemizin temel dayanağı, tarımdan uzaklaşmak değil sahiplenmek gerekir. Gelecek tarımdadır” dedi.

Niğde Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirtip tarım konusundaki çalışmalarından dolayı Gürer’e teşekkür etti. Kenar, “Tarımın durumunu farklı toplantılarda dile getirip çözüm önerilerimizi de ortaya koyuyoruz. Niğde önemli ve ciddi bir tarım merkezi. Sorunları gerekli yerlere de iletiyoruz. Tarımın gelişmesi adına her katkıyı vermeye hazırız” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder