22 Mart 2020 Pazar

KASİYERLERİN ÇALIŞMA SÜRESİ KISALTILMALI 


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, corana virüs tehdidinin ülkemize de sıçramasının ardından, alışveriş merkezleri, marketler, restoran ve gıda satış noktalarında ciddi oranda yoğunluk yaşanmaya başladığına dikkat çekti. 
MARKETLERDEKİ YOĞUNLUK
Son günlerde uzun kuyruklar oluşan alışveriş merkezlerinde açıkta satılan ambalajsız gıda ürünlerine müşterilerin dokunması, kasiyer ve satış görevlilerinin sürekli parayla ve alışveriş kartıyla temas halinde olmasının ciddi sorunlar doğurabileceğini ifade eden CHP Milletvekili Gürer, “Bu tür işyerlerinde virüse karşı önlemler artırılmalıdır. Kasiyerlerin çalışma süreleri kısaltılmalıdır.  Belli süre aralığı ile dinlenmeleri sağlanmalıdır. Görevlilerin her satış sonrasında  para ve kredi kartına dokunmakta ve insanlarla sürekli iletişim sağlanmaktadır çalışma süresi kısaltılıp sık sık el yıkamaları  ve ellerini dezenfekte edebilecek bir sistemde çalışmaları ya da kısa aralıklarla ellerini sabun ve suyla yıkayabilecekleri olanaklar sağlanmalıdır. Restoran, market ve gıda satış yerlerinde görevli sayıları artırılmalı, görevlilerin maske ve eldiven kullanmaları zorunlu hale getirilmelidir” dedi. 
SOĞUTULMUŞ İTHAL GIDA ÜRÜNLERİNE DİKKAT
Dünyayı etkisi altına alan korona virüse karşı ülkemizde alınan tedbirler kapsamında canlı hayvan ve et ithalatının durdurulduğunu anımsatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, soğutulmuş ürünlerin ithalatının  sınırlandığını halen diğer ürünlerinde kontrol altında tutulmalıdır. Gürer, bu konuda Tarım ve Orman Bakanlığının gerekli önlemleri almasının şart olduğunu belirtti. 
TARIM BAKANLIĞI DERHAL ÜRÜN DESENİ ÇIKARTMALI 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, önümüzdeki günlerde ithal edilen pek çok üründe sorun yaşanabileceğine de işaret ederek, “Tarım ve Orman Bakanlığı, ithalatın kesilmesi nedeniyle ülkemizde ihtiyaç olacak ürünleri belirleyip, bu ürün desenlerini ortaya koymalıdır. Ayrıca bu ürünler için çiftçilerimize ekim desteği sağlanmalı, talep olması muhtemel ürünlerin rekoltesini artırıcı çalışmalara yönelmelidir. Boş Ekim alanlarına çiftçi Ekim yapması için tohum ve diğer talepleri için destek verilmelidir. Sorun doğrudan etkilenen Çalışanlar ve işveren içinde bir an önce önlemler geliştirilmelidir” diye konuştu. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder