15 Mart 2020 Pazar

Niğde Kalesi ve çevresinin korunarak yenilenmesi  projesi Hayata Geçiriliyor
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete de yayımlanan Niğde Kalesi ve çevresinin korunarak yenilenmesi  projesinin yapılacağı bölgeyi yenileme alanı olarak kararın ilan edilmesi kararını sevinçle karşıladıklarını bildirdi.
 Emrah Özdemir “Niğde Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile yapılacak olan proje kapsamında gerçekleştirilecek çalışmalarla değil Türkiye'de dünyada ses getirecek bir dönüşüm projesi yapacağız. Tarihi koruma ve yenileme alanı olarak gerçekleştireceğimiz projemiz kapsamında Niğde Kalesi ve çevresi bundan yüzlerce yıl önce nasılsa o yapıyı gün yüzüne çıkartacak bir proje gerçekleştireceğiz.”dedi.
Özdemir, yazılı açıklamasında, yıllardır konuşulan ancak bir türlü gerçekleşmeyen Niğde Kalesi ve çevresini kapsayan alanın yenileme alanı olarak kararın ilan edilmesi 5366 sayılı "Yıpranan Tarihi ve Kültürel Taşınmaz Varlıkların Yenilenerek Korunması ve Yaşatılarak Kullanılması Hakkında Kanun"un 2'nci maddesi gereğince yenileme alanı olarak belirlendiğini kaydetti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder