29 Mart 2020 Pazar

VALİ YILMAZ ŞİMŞEK’İN KÜTÜPHANELER HAFTASI MESAJI

İnsanlara okumanın önemini anlatmak, okuma alışkanlığı kazandırmak, kitap sevgisini aşılamak ve kütüphanelerin gelişmesi için farkındalık oluşturmak amacıyla ülkemizde her yıl mart ayının son haftası “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlanmaktadır.
Bilgi ve kültür hazinesi olarak uygarlığın gelişimine ve yaşam boyu öğrenme sürecine katkılar sağlayan Kütüphanelerimiz, insanlık tarihi kadar önemli bir geçmişe sahip olup, medeniyet ve kültürümüzün en önemli hafızasıdır.
Hiç şüphesiz ki; teknolojinin hızla geliştiği bilgi çağında değişime ve gelişime açık olmanın yegâne yolu, okuyan, araştıran, bilim üreten yeni nesiller yetiştirmektir.
Bu bağlamda; yediden yetmişe toplumun her kesiminin daha çok kitapla buluşmasını sağlamak, okuma bilincini yerleştirmek, hem devlet hem de birey olarak üzerimize düşen en önemli görev olmalıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, son zamanlarda evde geçirilen boş vakitlerin kitap okuma alışkanlığımızı daha da artırmasını diler, tüm Vatandaşlarımızın “Kütüphaneler Haftasını” en içten dileklerimle kutlarım.

                                                                                                    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder