23 Mart 2020 Pazartesi


Başkan Özdemir yaşlılarımız, geçmişten geleceğe ışık tutan bir kaynaktır

Başkan Özdemir’den Yaşlılar Haftası Mesajı
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir 18-24 Mart Yaşlılar Haftası ile ilgili bir mesaj yayınladı.
Başkan Özdemir mesajında şu ifadelere yer verdi: “Ülkemizde her yıl 18-24 Mart tarihleri arası yaşlılar haftası olarak kutlanmaktadır. Ömürlerini ülkemize ve milletimize hizmetle geçiren, milli kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan ve hayatımızın en kıymetli değerleri olan yaşlılarımız, geçmişin tecrübelerini günümüze aktararak geleceğe ışık tutan bir kaynaktır.
Yaşlılık dönemi herkes tarafından saygı ve itibar görmenin arzu edildiği, minnet ve şükran duygularının en üst seviyede beklendiği hassas bir dönemdir. Bu sebeple; yaşlılarımızı yük olarak görmek yerine; onlara ihtimam, şefkat ve sevgiyle yaklaşılması gerekir.
Peygamber Efendimiz (s.a.v) gençleri, yaşlılara saygı göstermeye teşvik etmiş ve "Herhangi bir genç, yaşından dolayı bir ihtiyara saygı gösterirse, Allah da ihtiyarlığında ona hizmet edecek kimseler yaratır” diyerek bu hususun önemini vurgulamıştır. Yaşlılarına gereken önemi vermeyen, onlara sahip çıkmayan, ihtiyaç duydukları saygı ve sevgiyi kendilerinden esirgeyen bir toplumun güven ve huzur içinde olması mümkün değildir.
Hepimizin bir gün mutlaka yaşlanacağının unutulmamasının düşüncesiyle en verimli çağlarını ülkesine ve milletine hizmetle geçirmiş bütün değerli büyüklerimizin ellerinden öpüyor, Yaşlılar Haftası'nı kutluyor, kendilerine sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.”        


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder