8 Mart 2020 Pazar

Kadın Ailenin ve Toplumun Temel Direğidir
Vali Yılmaz Şimşek ve Eşi Dr. Çiğdem Olgun Şimşek ‘in  08 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
Kadın haklarını hatırlatmak, Kadınlarımızın yalnız olmadıklarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 8 Mart “Dünya Kadınlar Günü” olarak kabul edilmiş olup, Ülkemizde ’de 1921 yılından itibaren kutlanmaktadır.
Doğumdan ölüme kadar hayatımızın her anında varlıklarını hissettiğimiz kadınlarımız, inancımız, kültürümüz, gelenek ve göreneklerimize göre ailenin ve toplumun temel direğini oluşturmaktadır.
Bir toplumun gelişmişliği kadınlara verilen değerle ölçülmekte olup, bağımsızlık mücadelemiz olan Kurtuluş Savaşından, Cumhuriyetimizin kuruluşuna kadar gerek cephe de gerekse cephe gerisinde hiçbir fedakârlıktan kaçınmayan Kadınlarımıza,  bir çok Avrupa ülkesinden önce seçme ve seçilme hakkı verilmesiyle medeni ve siyasi haklar tanınmış, kadınlarımızın sosyal ve kültürel alanda, eğitimde, hukukta, aile iş ve çalışma hayatında eşit haklara sahip olmaları sağlanmıştır.
Şüphesiz ki; toplumun gelişmesine önemli katkılar sağlayan, geleceğimizin teminatı çocuklarımızı, nesillerimizi yetiştiren kadınlarımızın, bugün çalışma hayatı, eğitim, ekonomi ve siyaset alanlarında konumlarının daha da güçlendiğini görmek bizleri sonsuz mutlu etmektedir.
Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ve gazi eşleri ile annelerimiz olmak üzere tüm Kadınlarımızın “8 Mart Dünya Kadınlar Günü”nü kutlar, selam ve saygılarımızı sunarız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder