1 Şubat 2021 Pazartesi


 İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Toplantısı

İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) Toplantısı Vali Yılmaz Şimşek Başkanlığında Yapıldı.

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yılmaz Şimşek, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Kaymakamlar, İlçe Belediye Başkanları, Kamu Kurum Müdürleri ve İRAP eylemlerinden sorumlu kurum temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Yılmaz Şimşek, tüm dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde de çoğu zaman deprem başta olmak üzere afetlerle karşı karşıya kalındığını ifade ederek, bu afetlerin sebep olduğu can kayıplarının herkesi derinden etkilediğini söyledi.

Doğal afetlerin yaşamın bir parçası haline geldiğini belirten Vali Yılmaz Şimşek, “Bu nedenle yaşanabilecek can ve mal kaybını en aza indirmek ve önlemek için sıkı tedbirler almalıyız.

Hepimizin bildiği üzere İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu önderliğinde 2021 yılı “Afet Eğitim Yılı” olarak ilan edildi. Bu kapsamda paydaş kurumlarımız işbirliği ile eğitimler düzenleniyor. Dün Niğde Merkez mahalle ve köy muhtarlarımızla bir araya gelerek İl Afet Risk Azaltma Planı hakkında bilgilendirme yaptık. İlgili kurumlarımızın iş birliğini en üst düzeye çıkarmak ve vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirmek için çalışmalarımız devam edecek” dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder