20 Şubat 2021 Cumartesi

 Bitkisel Üretim İstatistikleri, 2020


Sebze üretimi 2020 yılında bir önceki yıla göre arttı
Sebze ürünleri üretim miktarı 2020 yılında bir önceki yıla göre %0,3 artarak yaklaşık 31,2 milyon ton oldu.
Sebze ürünleri alt gruplarında üretim miktarları incelendiğinde, yumru ve kök sebzeler %0,7, başka yerde sınıflandırılmamış diğer sebzeler ise %3,4 oranında arttı.
Sebzeler grubunun önemli ürünlerinden domateste %2,8, kuru soğanda %3,6, salçalık kapya biberde %4,6 oranında artış, karpuzda %9,8, kavunda %2,9, hıyarda %1,6 oranında azalış oldu.
Meyve üretimi 2020 yılında bir önceki yıla göre arttı
Meyve, içecek ve baharat bitkileri üretim miktarı 2020 yılında bir önceki yıla göre %5,8 oranında artarak yaklaşık 23,6 milyon ton olarak gerçekleşti.
Meyveler içinde önemli ürünlerin üretim miktarlarına bakıldığında, bir önceki yıla göre elma %18,8, şeftali %7,4, kiraz %9,1, çilek %12,3, nar ise %7,3 oranında arttı.
Turunçgil meyvelerinden mandalina %13,3, sert kabuklu meyvelerden antep fıstığı ise %248,7 oranında arttı.
İncirde %3,2, muzda ise %32,8 oranında artış oldu.
Süs bitkileri üretimi 2020 yılında bir önceki yıla göre azaldı
Süs bitkileri üretim miktarı 2020 yılında bir önceki yıla göre %3,5 oranında azaldı.
Süs bitkileri üretimi içindeki paylar incelendiğinde kesme çiçekler %60,9, diğer süs bitkileri %39,1'lik bir paya sahiptir.
Dış mekan süs bitkileri üretimi bir önceki yıla göre %3,6 oranında artarken, kesme çiçek üretimi %7,7, iç mekan süs bitkileri üretimi %6,2 oranında azaldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder