20 Şubat 2021 Cumartesi

Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov Paneli,


 

"Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov" Paneli, Niğde Anadolu Mektebi Öğrencilerinin Sunumları İle Gerçekleşti.

Niğde Anadolu Mektebi öğrencilerinin sunumları ile gerçekleşen "Bozkırın Bilgesi Cengiz Aytmatov" paneli,  Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Muhammet Hüküm, Anadolu Mektebi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sami Güçlü, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kızılkaya, çok sayıda idareci, öğretmen ve öğrencilerin katılımları ile yapıldı.

Niğde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Kızılkaya'nın açış konuşması ile başlayan panelde Niğde Fen Lisesi 12.sınıf öğrencisi ve 3 yıldır Anadolu Mektebi okumaları yapan Aslıhan Elif Özbey de oturum başkanlığı yaptı. 

Niğde Atatürk Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencisi Ahmet Alper Uçar "Duyguların Sözcüsü Cengiz Aytmatov" konu başlığı ile yazarı anlatırken, 3 yıldır Anadolu Mektebi üyesi olan Niğde Fen Lisesi 11.sınıf öğrencisi Yavuz Geçer de Cengiz Aytmatov'un edebiyat dünyasına kazandırdığı ve yozlaşmanın sembolü üzerinden "C.Aytmatov'un Eserlerinde Ana İzlek Olarak Mankurtluk"  konusunu işlediği sunumlarını gerçekleştirdiler.Son konuşmacı ise yine Niğde Fen Lisesi öğrencisi olan Mustafa Sencer Uçar oldu ve sunumunda "Cengiz Aytmatov' da Değişim" kavramına yer verdi.      

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder