5 Haziran 2021 Cumartesi

5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ



VALİ DR.YILMAZ ŞİMŞEK’İN 5 HAZİRAN DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ MESAJI

Gelecek nesillere yaşanabilir, sağlıklı, yeşil ve temiz bir dünya bırakmak amacıyla çevre bilincinin artırılması, toplumsal duyarlılığın sağlanması ve farkındalık oluşturulması için 1972 yılında İsveç’in Stockholm kentinde yapılan Birleşmiş Milletler Konferansında alınan bir kararla 5 Haziran tarihinin “Dünya Çevre Günü” olarak belirlenmesine karar verilmiştir.

Hızla gelişen sanayi ve teknoloji ile birlikte içinde yaşadığımız dünyamız sağlığımızı tehdit edecek boyutlarda olmakla birlikte bize hayat veren, nefes almamızı sağlayan ormanlarımız, tarım alanları, meralar, sulak alanlar, tahrip edilmekte, su kaynakları kirletilmekte, dünyanın ısınmasına neden olan gazlar atmosfere karışarak tüm insanlığın geleceğini tehdit eden boyutlara ulaşmaktadır.

Hepimizin malumudur ki; tüm dünya devletleri çevre kirliği konusunda ülkeler nezdinde çeşitli toplantılar düzenleyerek bir takım yaptırım kararları ile  çevrenin korunması, çevreyle ilgili sorunlara uluslararası toplumun dikkatinin çekilmesi ve çevre politikası ile ilgili görüşlerini her zamankinden daha fazla dile getirerek çeşitli yaptırımlar alınmasını istemişlerdir.

Bu bağlamda; devletimiz nezdinde plastik ve diğer atıkların ekonomiye dönüşümünü sağlamak ve çevrenin korunması için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN’ın eşi Sayın Emine ERDOĞAN Hanımefendi himayelerinde “Sıfır Atık Projesi” başlatılmış olup, bu sayede hem çevre kirliği büyük ölçüde önlenmiş, hem de ekonomimize büyük ölçüde katkılar sağlanmıştır.

Unutmamalıyız ki; hassas bir dengeye sahip olan dünyamız üzerinde yaşamaya devam edebilmek için temiz bir çevreye, doğaya ve suya hepimizin erişme hakkı olmalıdır. Bu nedenle birey olarak çevreyi kirletecek ve zarar verecek hareketlerden uzak durmalı, çevremizi temiz tutmalı, yeşili korumalı ve evsel atıklarımızı minimum düzeye indirerek farkındalık oluşturmalı, gelecek nesillerimize temiz bir dünya bırakma gayreti içinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; tüm vatandaşlarımızın Dünya Çevre Gününü kutluyor, daha temiz bir dünyada mutlu ve sağlıklı bir hayat geçirmelerini temenni ediyorum.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder