7 Haziran 2021 Pazartesi

5. NEFES KREDİSİ BAŞVURULARI BAŞLADI


 Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ekonomik etkilerinin sınırlanmasına katkı sunmak ve KOBİ'lere uygun koşullarda finansman desteği sağlamak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde, Niğde Ticaret ve Sanayi Odasının da katkıları ile 5. Nefes Kredisi Projesi başlatıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu; "KOBİlerimizin finansmana ulaşmakta yaşadıkları sıkıntılara çözüm sağlayabilmek adına Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde bir proje başlatıldı. Proje kapsamında Odamızın nefes kredisi için finansman karşılığı ayırdığı tutar 3 milyon lira olup, üyelerimize kullandırılmak üzere toplam 30 milyon TL tutarında bir kaynak oluşturulmuştur.

 Bunun için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile 8 banka arasında anlaşma sağlanmıştır. Üyelerimiz yıllık yüzde 17,50 faiz oranı ile ilk 6 ay anapara ve faiz ödemesiz daha sonra 12 ay vadeli, 200.000 TL üst limitli nefes kredisinden yararlanabilecekler.

Krediden yararlanmak isteyen KOBİ statüsündeki üyelerimizin, Odamızdan alacakları "TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir" ibareli faaliyet belgesine, banka tarafından istenen diğer evrakları da ekleyerek başvurmaları yeterli olacaktır. Başvuru sonrasında ilgili banka ve Kredi Garanti Fonu KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecek ve değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandırılacaktır" diye konuştu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder