8 Haziran 2021 Salı


  Çamardı ve Ulukışla da  Don afeti kiraz ve elmayı etkiledi

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, don ve kuraklığın vurduğu kiraz ve elma bahçelerine incelemelerde bulundu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yüzde 80'i ihraç edilen dünyaca ünlü Napolyon kirazlarının yetiştirildiği Ulukışla ilçesinde, kiraz bahçelerini ve Çamardı ile Bor ilçesinde elma bahçelerini  gezdi. Önce don, sonra da kuraklığın vurduğu bahçelerde verim kaybının bazı bölgelerde  yüzde 70'lere ulaşabileceğini belirten Gürer, hasar tespitinin yapılarak üreticilerin bir an önce desteklenmesi gerektiğini söyledi. 

GÜRER, ÜRETİCİLERİN SORUNLARINI DİNLEDİ 

Cumhuriyet Halk Parti (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 12 ülkeye kiraz ihracatının yapıldığı Ulukışla ilçesine bağlı Darboğaz köyünde üreticilerle bir araya geldi. Çamardı ilçesi ve Bor ilçesinde elma üreticileri ile görüştü. Farklı bölgelerde kayıpların yüzde 70'e ulaştığını yerinde gördü.

Gürer, önce don olayı, ardından da kuraklık nedeniyle  sulanamama riski yaşayan  kiraz bahçelerinde, üreticilerin sorunlarını dinledi. 

YÜZDE 70 VERİM KAYBI OLACAK 

Aynı zamanda kiraz üreticisi Hüseyin Toker, Darboğaz ile birlikte ilçe genelinde kiraz üretimi yapılan Beyağıl, Porsuk, Darboğaz, Emirler, Kılan, Maden, Tekneçukur ve Hasangazi köylerinde  meydana gelen don olayının, bahçelerde  hasara yol açtığını söyledi. Esen sıcak rüzgarlar, göletlerde azalan su ve kuraklık rekolteyi ciddi oranlarda düşürecek şekilde hasara neden olduğunu anlatan Toker, bu yıl kiraz hasadının buruk geçeceğini ifade etti. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder