15 Haziran 2021 Salı


 Gereksiz Meşgul Edenlere 6 Bin 180 TL Ceza Kesildi

Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, faaliyet ve gereksiz çağrıları değerlendiren bir yazılı basın açıklaması yaptı. 

Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü açıklamasında “İtfaiye, Sağlık Müdürlüğü, İl emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü temsilcilikleri ile birlikte hizmet veriyoruz.  Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne 2021 yılının ilk 5 ayında 189 bin 410 çağrı geldiği gelen çağrılardan %50,27'sinin gereksiz aramalar %49,73'nün ise gerçek çağrı olduğu anlaşıldı.” Diye belirten  ,Niğde 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü, “Yapılan gereksiz çağrılardan dolayı, kurumumuz da görev yapan çağrı alıcılarımızın ve çağrı yönlendiricilerimiz büyük sıkıntı yaşamaktadırlar. 

Asılsız ihbarlar ve hakaret içeren çağrılar kamu hizmetlerinin düzenli, süratli, etkin ve ekonomik yürütülmesine neden olmaktadır. Yapılan gereksiz ihbar ve çağrılar acil yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımıza ekip yönlendirmede gecikmelere neden olmakla birlikte, acil durumda olan vatandaşlarımızın hak kaybına neden olmaktadır. 

Bu nedenle 112 Acil Çağrı Merkezleri Kuruluş,  Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin 23. Maddesinin 2. Fıkrası gereğince “Çağrı Merkezimizi asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere 5326 sayılı Kabahatler Kanununa göre İl Valileri tarafından 412 TL idari para cezası verilir. Tekerrür halinde ise bu ceza iki katı olarak uygulanır. Bu kapsamda 112 Acil Çağrı Merkezini asılsı ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen 13 kişiye kişi başı 412 TL Kanunun “ Tekerrür halinde bu ceza iki katı olarak uygulanır” hükmü gereğince bir kişiye 824 TL toplamda 6,180 TL idari para cezası uygulanmıştır” 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder