17 Haziran 2021 Perşembe

Vali Şimşek Ulukışla ilçesine bağlı köyleri ziyaret etti



Vali Yılmaz Şimşek Ulukışla Kaymakamlığı ve İlçeye Bağlı Köyleri Ziyaret Etti.

Ulukışla ilçesine bağlı köyleri ziyaret ederek  vatandaşlarla bir araya gelen Vali Yılmaz Şimşek, Gümüştaş Madencilik tarafından Maden Köyüne yaptırılan 400 kişilik sosyal tesisin açılışını gerçekleştirdi.

İl Jandarma komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Genel Meclis Başkanı Nusret Teksin ve ilgili kurum müdürleri ile gerçekleştirdiği ziyaretlerin ilkini Ulukışla Kaymakamlığına yapan Vali Yılmaz Şimşek Kaymakam Abdulkadir Nar’ı makamında ziyaret ederek ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı. Kaymakamlık Şeref Defterini imzalayan Vali  Yılmaz Şimşek daha sonra İl Özel İdaresi tarafından Darboğaz Köyü ile Porsuk köyü arasında yapımı devam eden 6 Km’lik asfalt çalışmalarını yerinde inceledi.

Ziyaretlerine Porsuk ve Darboğaz köyleri ile devam eden Vali Yılmaz Şimşek buralarda köy muhtarları ve vatandaşların kendisine ilettikleri sorun, görüş ve talepleri dinledi. Daha sonra Maden Köyünü ziyaret eden Vali Yılmaz Şimşek, köyde faaliyet gösteren Gümüştaş Madencilik A.Ş. tarafından yaptırılan Sosyal tesisin açılışına katıldı. 

Açılışta konuşan Vali  Yılmaz Şimşek, Gümüştaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Necati Kurmel, Gümüştaş Madencilik Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yahya Uzgen’e teşekkür ederek; hayırseverlerimizin destekleri il yaptırılan tesisin köy halkına hayırlı olmasını temenni etti.

Yapılan sosyal tesisin İl Özel İdaresince yapılasının planlandığını belirten Vali Yılmaz Şimşek; “Bugün burada Gümüştaş madencilik tarafından yapılan bu tesis il özel idaremiz tarafından yapılması planlanan bir tesisti. Fakat Gümüştaş Madencilik böyle bir tesis yaptırdığı için bizde yapacağımız tesisi başka bir köyümüze yapma şansı elde ettik.Memnuniyetle görüyoruz ki; köylerimizdeki hayat standartları gün geçtikçe artıyor ve buna paralel olarak da köylerimizden gelen taleplerde çeşitleniyor.

 Köylerimizden eskiden yol, su kanalizasyon gibi hizmetler bizlerden talep edilirdi, bugün köylerimize gittiğimizde bizlerden sıcak asfalt talep ediliyor, halı saha talep ediliyor ve hatta doğalgaz talep ediliyor. Hayırsever vatandaşlarımız tarafından yapılan bu tür destekler bizlere daha çok hizmet üretme imkanı sağlıyor. Gümüştaş maden bildiğiniz üzere ilimize bağlı Ulukışla ilçesi Maden köyü ve Tepeköy’deki tesisleriyle çalışmalarını yürütüyor. Bölgemizde istihdam sağlıyor, bölgemize ekonomik kazanç sağlıyor. Ülkemizin zenginliklerini ortaya çıkarıyor. Bu kapsamda Gümüştaş madene böyle bir sosyal tesis kazandırdıkları için teşekkür ederim” dedi.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder