30 Ekim 2021 Cumartesi


 Cumhuriyetimizin 98. Yılı Niğde’de Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98’inci yılı, tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Vali Yılmaz Şimşek’in Valilik Makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti.

Törene, Vali Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Mehmet Demir, Adalet Komisyon Başkanı Ömer Dadal, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Nihat Özkök, kurum müdürleri, STK’ların ve siyasi partilerin temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Yılmaz Şimşek ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in törene katılanların ve vatandaşların bayramlarını kutlamaları ile başlayan programda İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı” okundu.

Programda,  günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Vali Yılmaz Şimşek gerçekleştirdi

Vali Yılmaz Şimşek’in konuşmalarını ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet konuşu şiirlerin okunduğu program, halk oyunları gösterisi ve Niğde Belediyesinin Mehteran takımı gösterileri ile devam etti.

Bayraklar ve flamaların öncülüğündeki öğrenciler, İzci grupları, bando takımı, halk oyunları ekipleri, askeri birlikler ve Emniyet Müdürlüğü motorize birlikleri ve Esnaf odalarına bağlı araçlardan oluşan kortejlerin geçişi törene katılanlar tarafından coşkuyla izlendi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, Kortej geçişinin ardından son buldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder