29 Ekim 2021 Cuma


 İYİ Parti Niğde İl Başkanı İbrahim UZUN' un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Kutlaması

Cumhuriyet yegâne bir eserdir

Kurucu liderimiz Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözlerini hep hatırlamak ve hatırlatmak önemlidir.
Ulu Önder
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Millî Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de, “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimizin kuruluşunun yıl dönümünü, milletçe kutlamanın haklı gururu ve coşkusu içindeyiz.

 Her türlü zorluk, zulüm, baskı ve yokluğa rağmen, Türk Milletinin özünde var olan milli birlik ve beraberliğin, bağımsızlık ve hürriyet aşkının, muasır medeniyet seviyesine erişmiş güçlü bir Türkiye kurma azim ve kararlılığının gurur verici yegâne bir eseridir. Bizler Atalarımızdan aldığımız kutsal görevi dün olduğu gibi bugün be bugünden sonrada ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürmeye kararlıyız. Bugün yine gururunu yaşadığımız cumhuriyetimizi yüz yıllar boyunca yaşatacağımıza inancımız tamdır. Yüce Türk Milletinin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyoruz. Bu uğurda can vermiş, kan vermiş şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet minnet ve saygı ile anıyoruz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder