21 Ekim 2021 Perşembe


 

VALİ DR. YILMAZ ŞİMŞEK’İN 21 EKİM DÜNYA GAZETECİLER BAYRAMI MESAJI

Gazetecilik; Basın Ahlak Kuralları çerçevesinde, kişi hak ve hürriyetlerine saygılı, objektif, şeffaf, toplumun sosyal ve kültürel değerlerine bağlı kalarak, halkın yaşanan olaylardan bilgilendirilmesi amacıyla icra edilen saygın bir meslektir.

Kamuoyu adına hassas, ciddi ve önemli konularda gündem oluşturan ve demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından biri olan gazetecilik mesleği, halkın doğrudan bilgilendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve toplumsal duyarlılığın artırılması noktasındaki rolü büyüktür.

Teknolojinin hızla geliştiği günümüzde ise yazılı ve görsel yayıncılığın yanında internet haberciliği ve sosyal medyanın hayatımıza girmesiyle birlikte haberlerin anlık olarak yayınlanması toplumun habere kolay ulaşmasını sağlanmakta ve gündem oluşturarak büyük yankılar oluşturduğunu ilgiyle izlemekteyiz.

Meslek etiğine bağlı, büyük özveri içerisinde günün her saatinde, mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan Gazetecilerimizin, ulusal ve yerel basın olarak ülkemizin ve şehrimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişimine sağladıkları katkıların bundan sonra da devam edeceğine inancımız tamdır.

 Bu duygu ve düşüncelerle; Gazeteciliğe emek veren başta Niğde’de ki Gazetecilerimiz olmak üzere, tüm basın mensuplarımızın 21 Ekim “Dünya Gazeteciler Bayramı” nı kutlar, meslek hayatlarında başarılar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder