5 Şubat 2022 Cumartesi

Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 88. Yıl dönümü


 5 Şubat Niğdeliler için özel ve önemli bir gündür

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Niğde’ye gelişinin 88. Yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 
Gürer, mesajında  “5 Şubat, ülkemizin kuruluş mücadelesinin bir simgesi; Niğdelilerin, Atatürk’e olan bağlığının bir göstergesi ve Niğde için özel bir gündür” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 5 Şubat 1934 tarihinde Niğde’yi ziyaret ettiğini belirterek, Niğdeliler Milli Mücadele döneminde hem güneyden gelecek saldırılara karşı hem de her cephede örnek sayılabilecek mücadeleler sergilemiştir. Pozantı cephesinde sergilenen mücadele ise eşine ender rastlanan bir mücadele örneğidir. Bu sebeple işgalciler  Pozantı’dan püskürtülmüş ve yukarı çıkmasına izin verilmemiştir. Bu vesileyle Niğde, işgal edilmeyen iller arasında yer almıştır” anımsatmasında bulundu. 

88 yıl önce bugün Niğde’ye ziyaret eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Niğdeliler, milli mücadelenin kazanılmasında en büyük dayanaklarımızdan birisiydi. Niğdelileri her zaman sevmişimdir” diyerek, Niğde’ye olan sevgisin gösterdiğini anlatan CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu nedenle 5 Şubat, Niğde için önemli ve özel bir gündür” dedi. 

Niğdelilerin her zaman Ata’sına olan bağlılığını gösterdiğine işaret eden Gürer, “Bu özel ve Gurur günümüz vesilesiyle, Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkmak, O’nun ilke ve devrimlerinin peşinden koşmak, muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak içi çok çalışmak, hepimizin öncelikli görevi olmalıdır” şeklinde konuştu.

CHP milletvekili Ömer Fethi Gürer Atatürk’ün farklı dönemlerde de Niğde geldiği, Milli Mücadele de Niğdelilerin her cephede yer aldığını, Sivas Kongresinde Halit Mengi ve Mustafa Soylu ile temsil edildiğini, Cumhuriyet ilk top atışı ile Niğde’de kutlandığını belirterek Milli Mücadele önderimiz, kuruluş ve kurtuluşumuzun lideri Mustafa Kemal Atatürk ve mücadele arkadaşlarını saygı ile selamlıyor. Onların bağımsız yaşamamızın ve millet olarak Anadolu da varlığımızı sağlamaları için verdiği mücadele ve  fedakarlığını unutmayacağız” diye konuştu.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder