25 Şubat 2022 Cuma

Niğde Belediyesi Modern Ekmek Tesisi Açıldı


 

Niğde Belediyesinin Organize Sanayi Bölgesinde daha önce ekmek fırını olarak kullanılan fabrikayı yenileyerek hizmete soktuğu, Niğde Belediyesi Modern Ekmek Tesisinin açılışı 21 Şubat Pazartesi günü yapıldı. Türkiye Cumhuriyeti Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Bir dizi açılış törenine katılmak için Niğde'ye gelen Bakan Varank aynı zamanda Modern Ekmek fabrikasının açılışına katıldı..

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir modern ekmek fabrikasının açılışı ile ilgili açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"NİĞMEK projemiz kapsamında kadın istihdamı, engelli istihdamı ve çölyak hastaları için gerekli glütensiz ürünlerin üretilmesi, coğrafi işarete sahip Niğde Tahinlisi ve yöresel ürünleri üreteceğimiz fabrikamızın açılışını Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank'ın katılımlarıyla gerçekleştirdik.

En modern şekilde yenilenen ekmek fabrikamızda ihtiyaç sahibi kadınların istihdamını gerçekleştirilirken, şehrimizin farklı noktalarındaki büfelerde engelli vatandaşlar çalıştırarak burada üretilen ürünlerin sunumu ve satışı sağlanacak.

Üreteceğimiz ürünler arasında Çölyak hastalarının ihtiyacı olan glutensiz ürünlere yer vereceğiz. Evinde Çölyak hastası olan ihtiyaç sahibi ailelere glutensiz ürünleri ücretsiz temin edeceğiz. Durumu iyi olanlara da düşük bir ücret karşılığında glutensiz ürünlerin teminini sağlamış olacağız. Bu projemiz ile halkımıza ucuz ve kaliteli ürünler sunmayı amaçlıyoruz. Niğde’mize hayırlı olsun.”

 

 

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder