16 Mayıs 2022 Pazartesi

10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası


 

Vali Dr. Yılmaz Şimşek’in 10 – 16 Mayıs Dünya Engelliler Haftası Mesajı 

                Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde engelli vatandaşlarımızın yaşadığı sorunlarla ilgili farkındalık oluşturmak için her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasındaki hafta “Engelli Haftası “ve 10 Mayıs tarihi de “Engelliler Günü” olarak kabul edilmiştir.

                Güçlü, kalkınmış ve hedefine kararlı adımlarla yürüyen bir ülkede tüm vatandaşların imkân ve fırsatlardan eşit şekilde yararlanması kaçınılmaz bir gerekliliktir. Engelli vatandaşlarımızın yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesi sosyal devletin temel görevlerindendir. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri ve kendilerine yer bulmaları şüphesiz tüm toplumu zenginleştirecek ve güçlendirecektir. 

Bu bağlamda; engellilerimize sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın toplumsal hayatta varlık göstermeleri şüphesiz toplumumuzu daha da güçlendirecektir. Bir ülkenin huzuru, ancak onu oluşturan tüm bireylerin mutluluğuyla sağlanabilir.

Bu duygu ve düşüncelerle; engelli bireylere çocukluktan itibaren şefkat, özveri ve merhametle bakarak onları topluma kazandıran değerli ailelerine, engelli vatandaşlarımızın karşılaştıkları sorunların çözümünde ve duyarlılığın artırılmasında katkısı olan resmi kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza ve bu konuda duyarlı olan tüm Niğdeli hemşerilerime teşekkür ediyor, engelli vatandaşlarımızın Engelliler Haftasını kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder