15 Mayıs 2022 Pazar

15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü


 

Vali Dr. Yılmaz Şimşek’in 15 Mayıs Hava Şehitlerini Anma Günü Mesajı

Bilindiği üzere, savunma sistemimizin medarı iftiharı, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gurur abidesi Hava Kuvvetlerimiz, Ülkemizin istiklali ve istikbali için en etkin rol üstlenerek milletimizin gurur kaynağı olmuştur.

Ülkemize havadan gelebilecek tüm tehdit ve tehlikelerin önlenmesi için muhtemel bir savaş durumunda da Kara ve Deniz Kuvvetlerimizin görevlerini daha kolay yapabilmeleri için Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için etkin bir rol üstlenen Hava Kuvvetlerimiz, vatan ve milletimizin bekası için canlarını hiç çekinmeden feda etmişlerdir.

 Devlet olarak, Türk Hava Kuvvetlerimiz, dünyadaki teknolojik gelişmeleri de yakından takip ederek, son yıllarda savunma sanayi sistemlerini modernize etmesi ile yeni silah ve savunma sistemleri üzerinde çalışmaya başlamasıyla birlikte vatan toprağının savunmasında dışa bağımlı olma durumu ortadan kaldırmış, hatta ülkemiz silah satan bir ülke konumuna gelmiştir. Bu bağlamda, Türk İHA ve SİHA’larımız Terörle mücadele ile birlikte vatan topraklarımızın savunulmasında büyük başarılar elde etmesi milletimiz nezdinde büyük taktir toplamış  ve  göz bebeğimiz olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ‘ün “İstikbal Göklerdedir, Göklerine Sahip Çıkamayan Uluslar Bağımsız Olamazlar” sözlerini kendilerine şiar edinen Hava Kuvvetlerimiz, ay yıldızlı bayrağımızı göklerde gururla taşıyarak dünyada barış ve istikrarın sağlanabilmesi amacıyla, diğer ülkelerle girişilen iş birliklerinde de ülkemizi başarıyla temsil etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, Hava Kuvvetlerinde görev yapan askerlerimize ve ailelerine de selâm ve sevgiler sunuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder