19 Mayıs 2022 Perşembe


 

Gürer: Gençlerimiz 19 Mayıs ruhunu iyi kavramalı 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, ülkemizin dört bir yanını kuşatan emperyalist güçlere karşı mücadele etmek için Samsun’a çıktığı gün olan 19 Mayıs 1919’un, aynı zamanda tüm mazlum milletlerin bağımsızlık mücadelesine örnek olan çok anlamlı bir tarih olduğunu belirtti.

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Atatürk’ün; Cumhuriyetimizin kurulmasıyla taçlanacak olan bağımsızlık mücadelesinin ilk kıvılcımının yaktığı 19 Mayıs’ta, emperyalist güçlere karşı, karakterinde bağımsızlık olan bir ulus olduğunu anımsattı.

CHP Milletvekili Gürer, 19 Mayıs 1919’un, yalnızca takvim yapraklarında bir tarih değil, ülkemizin kaderini değiştiren, haksızlığa uğramış, özgürlükleri elinden alınmak isteyen tüm mazlum milletlere de cesaret ve güç veren, dünya tarihinin en önemli günlerinden bir olduğuna işaret etti. 

Büyük Önder Mustafa kemal Atatürk’ün böylesine önemli bir günü Türk gençliğine bayram olarak armağan ettiğine de değinen CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Yarınlarımızın teminatı olan çocuklarımız, gençlerimiz bu önemli günün anlamını çok iyi idrak etmeli, 103 yıl önceki heyecanı yaşayarak, bu heyecanı kendilerinden sonraki kuşaklara da aktarmalıdır” şeklinde konuştu.

Atatürk’ün 19 Mayıs’ı ‘doğum günü’ olarak da kabul ettiğini anımsatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu vesileyle gençlerimizin ve milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını en içten duygularımla kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile aziz kahramanlarımızı, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum” ifadeleriniz yer verdi.

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder