13 Haziran 2022 Pazartesi

Jandarma Teşkilatının 183. Kuruluş Günü


 

Vali Mustafa Koç’un Jandarma Teşkilatının 183. Kuruluş Yıl dönümü Mesajı

Devletimizin İstiklali ve istikbali ile birlikte vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti, huzur ve güveni için gece gündüz demeden hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak canla başla hizmet veren, başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip, Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 183. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz.

Hepimizin malumudur ki; toplumun güvenliğini, kamu düzenini, huzur ve asayişini sağlamak devletimizin asli görevlerindendir.  Bu bağlamda, Jandarma Teşkilatımız, Emniyet Teşkilatımızla birlikte mesai mefhumu gözetmeksizin 183 yıldır bu kamusal hizmeti başarı ile yerine getirmektedir.

Cumhuriyetin değerlerine yürekten bağlı, gücünü yasalardan alan, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygılı bir devlet anlayışı ile disiplinli, donanımlı ve fedakâr personeliyle, sorumluluklarını en mükemmel şekilde yerine getiren Jandarma Teşkilatımızın üstün vazife ve hizmet anlayışıyla cansiparane görev yapması takdire şayandır.

Hiç kuşkusuz ki; 1839 yılında kurulan, gelişen güçlü yapısı, eğitim düzeyi ve teknolojik donanımıyla kıvanç duyduğumuz Jandarma Teşkilatımızın görev ve sorumluluklarını, bugün olduğu gibi gelecekte de aynı azim ve kararlılıkla sürdüreceğine millet olarak canı gönülden inanıyoruz.

Bu duygu ve düşüncelerle, Jandarma Teşkilatımızın 183. Kuruluş yıl dönümünü kutluyor, Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün Kahraman Şehitlerimizi rahmet, Gazilerimizi de minnetle anıyor, halen görevde bulunan teşkilat mensuplarımıza da sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder