11 Haziran 2022 Cumartesi


KOP Hayal Kütüphanesi Altunhisar İlçesinde Törenle Açıldı

Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının (KOP) Mali Destek Programı kapsamında, Altunhisar Kaymakamlığı ve Altunhisar Belediyesi ile ilçeye bağlı belde belediyelerin katkılarıyla hazırlanan Hayal Kütüphanesinin açılışı Vali Mustafa Koç’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Açılış törenine Vali Mustafa Koç, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Belediyesi Başkan Vekili Ahmet Taciroğlu,  İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Nihat Özkök, Bor Kaymakamı Mehmet Yavuz, Altunhisar Kaymakamı Doğukan Mızrak, Altunhisar Belediye Başkanı Vedat Kirazcı, belde belediye başkanları, kurum müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan açılış töreninde Vali Mustafa Koç, teknolojik gelişimlerin takibinin önemine değindiği konuşmasında “ uluslararası arenada söz sahibi olmak ve ülkemizin gerek dünyadaki, gerekse uzaydaki menfaatlerini koruyabilmek için uzay teknolojisine hâkim olmamız gerekir” dedi.

KOP İdaresinin de destekleri açılışını gerçekleştireceğimiz ve içerisinde Astronomi, havacılık ve Fen Bilimlerinin yer aldığı, Niğde’miz de bir ilk olan merkezimizin açılışını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyorum.

Hayal kütüphanesinde Altunhisarlı gençlerimizin hayallerine bir adım daha yaklaşacaklarına ve burada ülkemizin geleceğini şekillendirecek bilim insanlarının yetişeceğine yürekten inanıyorum.

Bu tür merkezlerimizin il geneline yayılarak tüm öğrenci ve vatandaşlarımızı kapsamasını temenni ediyor, Söz konusu projelerin startını vererek ülkemizin gelişimi noktasında yeni hedefler koyan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza, Bölgemizin kalkınmasına önemli katkılar sunan KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığımıza, Projeyi hazırlayarak uygulayan Altunhisar Kaymakamlığımıza, paydaş kurumlarımıza ve emeği geçen tüm personelimize teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Mustafa Koç, protokol üyeleri ile birlikte kütüphaneyi gezdiler.

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder