30 Ekim 2022 Pazar

Cumhuriyetimizin 99. Yılı Niğde’de Coşkuyla Kutlandı

 
Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99’uncu yılı, tüm yurtta olduğu gibi Niğde de de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Vali Mustafa Koç’un Valilik Makamında tebrikleri kabul etmesiyle başlayan kutlamalar, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle devam etti.

Törene; Vali Mustafa Koç, CHP Niğde Milletvekili Ömer Feth
i Gürer, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hamdi Doğan, Cumhuriyet Başsavcısı Harun Karahan, Niğde Baro Başkanı Emin Alper Öztürk, İl Emniyet Müdürü Adnan Özdemir, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kd. Albay Nihat Özkök, Kurum Müdürleri, STK’ların ve Siyasi Partilerin temsilcileri ile öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Mustafa Koç ve Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in törene katılanların ve vatandaşların bayramlarını kutlamaları ile başlayan programda İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Cumhuriyet Bayramı Kutlama Mesajı” okundu.

Programda, günün anlam ve önemine değinen konuşmayı Vali Mustafa Koç gerçekleştirdi. Vali Mustafa Koç; “Bugün; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eseri, bir büyük devrim ve bizlere eşsiz bir armağan olan Cumhuriyeti, ilanının 99. Yılında büyük bir gurur ve sevinçle hep birlikte kutluyoruz.

Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun!

Başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyeti kurup, bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan tüm kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.

Yüce Türk Milleti; tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği Millî Mücadele’nin sonunda bağımsızlığını kazanmış ve tarihin her döneminde olduğu gibi esaret altına girmeyeceğini, tüm dünyaya bir kez daha haykırmıştır.  Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, Aziz Milleti ile birlikte kazandığı bu büyük zaferi, Cumhuriyet ile taçlandırmıştır.

“Türk Milletinin Karakter ve Adetlerine En Uygun Olan İdare Cumhuriyet İdaresidir” diyerek; 29 Ekim 1923’te ilan ettiği Cumhuriyet, Türk Milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir.

Cumhuriyet, Türkiye için sadece bir yönetim şekli olmamış, aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olmuştur. Cumhuriyetle birlikte Türk Milletinin ufku genişlemiş ve her alanda büyük atılımlar gerçekleştirmiştir.

Milletimiz, Cumhuriyet ile birlikte Milli bir Devletin onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, Devletin tek ve gerçek sahibi olmuşlardır. Bu nedenle Cumhuriyet Bayramı aynı zamanda bir vatandaşlık bayramıdır.

Cumhuriyet, insan onuruna ve yaradılışına en uygun bir rejim, farklı kültür ve düşüncelerin teminat altına alındığı, birlikte var olma ve ortak yaşama kararlılığıdır. Onu ideal yapan, milli iradeyi esas alması, başka bir güce dayanmamasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gururla Kutladığımız Cumhuriyetimizin 99. Kuruluş yıldönümünde şehitlerimizin kanlarıyla sulanan vatan topraklarının bütünlüğü ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine emaneti olan Cumhuriyeti ve tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içerisinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde olduğumuzu bir kez daha ifade ederek, tekrar Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere aziz şehitlerimizi rahmetle; kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anarken sizleri, sevgi ve saygıyla selamlıyorum.

         Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun…” ifadelerini kullandı. Vali Mustafa Koç’un konuşmalarını ardından öğrenciler tarafından Cumhuriyet konulu şiirlerin okunduğu program, halk oyunları gösterisi, Niğde Belediyesinin Mehteran takımı gösterileri, Jandarma Komutanlığı gösterileri ile devam etti.

        Bayraklar ve flamaların öncülüğündeki öğrenciler, izci grupları, bando takımı, halk oyunları ekipleri, askeri birlikler ve Emniyet Müdürlüğü motorize birlikleri ve Esnaf odalarına bağlı araçlardan oluşan kortejlerin geçişi törene katılanlar tarafından coşkuyla izlendi.

            Cumhuriyet Meydanında düzenlenen tören, kortej geçişinin ardından son buldu.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder