22 Ekim 2022 Cumartesi

Niğde Belediyesi Kadın Emek Pazarı Açıldı


 

Niğde Belediyesi bünyesinde kurulan Kadın Emek Pazarının açılışı protokolün katılımıyla gerçekleştirildi. Niğde Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınların el emeği ürünleri ile yöresel ürünlerin uygun şartlarda alıcılarla buluşturduğu Kadın Emek Pazarını vatandaşların hizmetine sundu. 

Niğde Belediyesinin altındaki satış mağazasında hizmet vermekte olan kadın Emek Pazarında yöresel ürünler ve el emeği ürünlerden oluşan 70 farklı ürün görücüye çıkarıldı.

TÜM KADIN KOOPERATİFLERİ BURADA

Niğde genelinde kadınların emeğine yönelik olarak kurulan kooperatiflerin ürettikleri ürünler bu mağazada satılmakta ve elde edilen gelir kadınların hesabına aktarılmakta. Bu proje kapsamında Sınırlı Sorumlu Yeşilburç Kadın Girişim Üretim ve İşletme Kooperatifi, Bor Kadın Tarımsal Kal.Koop. ve ss Niğde Bağları Tarım Eğitim Kadın Girişim Üretim Kooperatifi olmak üzere 3 kooperatif ile anlaşma yapıldı.

 3 kooperatif ve 19 kadın üyenin Niğde Belediyesi bünyesinde oluşturduğu Kadın Emek Pazarında elma, kayısı, şeftali ve erik kurusunun yanı sıra bu ürünlerden elde edilen reçel; elma, üzüm ve alıç sirkesi; üzüm, elma ve dut pekmezi gibi doğal ürünler satılıyor. Kadın Emek Pazarında ayrıca kadınlar tarafından üretilen mantı, erişte, tarhana, salça gibi ürünler de yer almakta. Kadın Emek Pazarında sadece yöresel ürünler değil, kadınların el emeği göz nuru ürünleri de satışa sunuluyor. Kadın Emek Pazarında satışa sunulacak el ürünleri arasında bez bebekler, hayvan figürleri, lif oymalı yazma, bayan yelekleri, hırka, çocuk yelek ve patikleri, el örme çantalar, çocuk tokaları, şapkalar ve patikler de var.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder