29 Ekim 2022 Cumartesi

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü


 Cumhuriyetimizi Sonsuza Kadar Yaşatacağız 

Gürer: “Ulusumuz, Milli Mücadele Kahramanlarına minnettardır”

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fetih Gürer, kurtuluş mücadelesinin Cumhuriyetimizin ilanıyla taçlandığı 29 Ekim 1923 tarihinden bu yana 99 yıl geçtiğini belirterek, “Ulusumuzun karakterine en uygun yönetim şekli olan Cumhuriyetimiz sonsuza kadar yaşayacak” dedi. 

 Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. Yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Gürer, mesajında Türk ulusunun karakterine en uygun yönetim biçimi olan Cumhuriyetin kolay kazanılmadığına dikkat çekti.

EMPERYALİSTLERE KARŞI HALK HAREKETİ

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, emperyalist güçlerin ülkemizi dört bir yandan adeta abluka aldığı ve ‘hasta adam’ olarak gördüğü Anadolu topraklarını işgal ettiği dönemde, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak, kurtuluş mücadelesini başlattığını anımsattı. 

7 DÜVELE KARŞI DESTANSI MÜCADELE 

Genci, yaşlısı, kadını erkeği 7’den 70’e topyekûn bağımsızlık mücadelesine katılan ulusumuzun 4 yıl süren kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlandığını hatırlatan Gürer, “Bu destansı zafer, 29 Ekim 1923’de Cumhuriyetimizin kuruluşu ile taçlandı. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘En Büyük Eserim’ dediği Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Cumhuriyetimizi korumak ve sonsuza kadar yaşatmak görevi ise bize ve bizden sonraki nesillere düşüyor. Kurtuluş mücadelesindeki aynı ruh ve heyecanla, cumhuriyetimizi koruyacağız ve sonsuza kadar yaşatacağız” ifadelerini kullandı. 

İLK TOP ATIŞI NİĞDE’DE YAPILDI 

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de yaptığı konuşmada  29 Ekim 1923’te cumhuriyetimizin kuruluşu  ilk  top atışları ile kutlayan illerden birinin de Niğde olduğuna dikkat çekerek, “ İlk top atışını yapan il de Niğde’dir. Cumhuriyet erdem demektir. Cumhuriyet eşitlik, adalet, özgürlük demektir. Cumhuriyet Mustafa Kemal Atatürk demektir. Cumhuriyet dil, din, ırk, mezhep ayırmadan her insanı insan olarak gören anlayış demektir. Cumhuriyet, bilhassa, kimsesizlerin kimsesidir. Tüm halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı içtenlikle kutluyorum. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ” diye konuştu. 

MİNNETTARIZ

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, mesajında, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal başta olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin ebediyete intikal etmiş şehitlerine, gazilerine ve tüm kahramanlarımıza rahmet diliyor, sonsuz minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Ülkemiz, milli mücadele kahramanlarına minnettardır, hiç şüphe yok ki Cumhuriyetimiz ilelebet yaşayacaktır” şeklinde konuştu.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder