17 Kasım 2022 Perşembe


 KOP Bölgesinin Enerji Etüt Haritası Oluşturuluyor

KOP İdaresi Başkanlığı, bölgedeki 8 Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile imzaladığı ‘Enerji Verimlilik Ölçüm Destekleri’ ile ‘Elektrik Kesintilerine Karşı Koruyucu Sistemler ve Jeneratör Desteklerini projelerinin ilk saha uygulamasını Konya’dan başlattı. Bölge illerinin enerji verimliliği ve kullanım devamlılığına büyük katkı sağlayacak Enerji Verimlilik Ölçüm projesi ile KOP Bölgesinin Enerji Etüt Haritası oluşturulacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının, bölgeyi oluşturan Aksaray, Karaman, Kırıkkale, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde ve Yozgat Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlükleri ile imzaladığı protokolün ilk uygulamasını Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünde başladı.

Gelişen ve Gelişmekte olan ülkeler için en stratejik konuların başında enerji geldiğini, bu nedenle enerjideki verimlilik ve devamlılığın üretim ekonomisine doğrudan etki ettiğine dikkat çeken KOP İdaresi Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, yanı başımızda yaşanan savaşla birlikte dünyanın en güçlü ekonomilerinin bile derinden sarsıldığını ve mevcut enerji kaynaklarındaki verimlilik ilkesinin çok daha önemli hale geldiğini söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder