15 Kasım 2022 Salı


 SAĞLIK BAKANI KOCA  NİĞDE’ YE YAPILACAK YATIRIMLARI ANLATTI

 SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA NİĞDE’ YE GELDİ

     Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere Niğde' ye geldi.

     Sağlık Bakanı. Fahrettin Koca' ya Niğde ziyaretinde,  Sağlık Bakan Yardımcıları Sebahattin Aydın,  Halil Erdemir, Sağlık Yatırımları Genel Müdürü Hüseyin İnceöz, Kamu Hastaneleri Genel Müdürü Zülfikar Akelma ve Bakanlık bürokratları eşlik etti.

Gerçekleştirilen ziyarette Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca'yı Valilik önünde; Vali Mustafa Koç, AK Parti Niğde Milletvekilleri  Yavuz Ergun,  Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı  Emrah Özdemir ve protokol üyeleri karşıladılar.

     Niğde Valiliği Şeref Defterini imzalayan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, daha sonra Vali Mustafa Koç'u makamında ziyaret etti. Vali Mustafa Koç, ziyaret çerçevesinde  Niğde ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. 

Valilik makam ziyaretinin ardından basın açıklaması yapan Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; “Türkiye'yi karış karış gezerek sağlık altyapısını, çalışanların koşullarını ve sağlık hizmetini güçlendirmeye gayret ediyoruz. Bu kapsamda Niğde İlimizi ziyaret ettik. Biraz önce Sayın Valimiz Mustafa Koç ile de Niğde'de sağlık hizmetlerini değerlendirdik. 

Bugün Niğde ilimizin sağlık imkanlarını incelemek, tamamlamamız gereken noktaları ve yapabileceğimiz katkıları yerinde görmek, Niğdeli hemşerilerimizle hasret gidermek üzere buradayız.

Bildiğiniz gibi, Türkiye'yi karış karış gezerek sağlık altyapımızı, çalışanlarımızın koşullarını ve sağlık hizmetimizi güçlendirmeye gayret ediyoruz. Bu gayretimiz, pandemi döneminde bile kesintiye uğramadı. Tüm enerjimizi halkımızı daha sağlıklı bir geleceğe taşıma hedeflerimize yöneltiyoruz.

2002 yılından bugüne toplam 30 sağlık tesisi yatırımını tamamladık.

 *400 yataklı Niğde Eğitim Araştırma Hastanemizin inşaatına hızla devam ediyoruz. 2023 yılında güçlü teknolojik alt yapısıyla modern bir hastanemizi Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine sunmuş olacağız.

 *Ulukışla Toplum Sağlığı ve Aile Sağlığı Merkezi inşaatımızı bu ay sonunda tamamlıyoruz.

 *Yatırım programımızda bulunan, 250 yataklı Bor Fizik Tedavi hastanemizin projelerini mamlayarak 27 Ocak 2023 günü ihalesini yapacağız.

 *Ayrıca Niğde Ağız ve Diş Hastanemizin proje çalışmalarında sona geldik. Bunun ihalesini de aynı tarihte, 27 Ocakta yapacağız.

 *Çamardı İlçe Hastanemizin arsasını belirledik. Proje ihalesini yaptık. Önümüzdeki şubat ayında inşaat ihalesini yapacağız.

 *Aile sağlığı merkezi, Toplum sağlığı merkezi gibi, birçok birinci basamak sağlık yatırımlarının da, inşaasına, projelendirilmesine, planlamasına, devam ediyoruz.

Bu yatırımlarımızla birlikte, Niğde'mizin sağlık altyapısını daha da güçlendirmiş ve vatandaşlarımıza daha iyi şartlarda hizmet vermiş olacağız." dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder