6 Kasım 2022 Pazar


 Yeni Nesil KOP Öğrenme Merkezi Meram’da Açıldı

KOP İdaresi tarafından finansman desteği sağlanan Yeni Nesil KOP Öğrenme Merkezi Konya’nın Meram ilçesinde hizmete açıldı. İçerisinde 9 farklı tematik atölyenin yer aldığı merkezde gençlerin, üretken ve bilimsel becerilerle donatılması, teknoloji ve mühendislik konularında yetkinlik kazanmaları ve kendilerine en uygun mesleki alanlara yoğunlaşmaları amaçlanıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından finanse edilen ve Meram Belediyesi tarafından yürütülen ‘Meram Belediyesi Yeni Nesil KOP Öğrenme Merkezi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bilişim teknolojileri, inovasyon ve tasarım odaklı etkinlik alanlarında ürün ve hizmet geliştirmek amacıyla, gençlerin interaktif çalışmalar ile zihinsel, bedensel, bilişsel ve sosyal yönden gelişimini sağlayan uygulama alanları oluşturuldu. Konya’nın ilk E-Spor merkezinin de aralarında bulunduğu merkezde 9 farklı tematik alanda atölye faaliyetleri yürütülecek.

Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezinde kurulan merkezin açılışına Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Kaymakamı Ali Murat Kayhan, KOP Başkan Vekili Murat Karakoyunlu, Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder