10 Ekim 2024 Perşembe


 Altunhisar ilçesinde deprem tatbikatı gerçekleştirildi

Altunhisar ilçesinde tüm kamu kurumlarının katılımı ile deprem tatbikatı ve müdahale çalışmaları gerçekkeştirildi

Mersin Bölgesel Deprem Saha Tatbikatı kapsamında Altunhisar ilçesinin de afetten etkilenen bölgeler arasında yer almasıyla birlikte, İlçe AFAD Yönetim Merkezi ilgili kurumların temsilcileriyle Kaymakam  Abdussamed Yiğit Başkanlığında ivedi olarak faaliyete geçirildi.

İlçe AFAD Yönetim Merkezi  tatbikat kapsamında gerçekleştirilen senaryoya göre başta deprem müdahale çalışmaları olmak üzere vatandaşların tahliyelerinin gerçekleştirilmesi, sağlık, güvenliğin tesis edilmesi, barınma ve beslenme ihtiyaçlarının karşılanması, enerji, iletişim ve yol altyapısı, psikososyal destek gibi konularda kararlarını alarak ve talimatlarını vererek saha ekiplerinin etkin koordinasyonunu sağlamış, aynı zamanda İl AFAD Yönetim Merkezine belirli zaman aralıklarında durum bilgilerini iletmiştir.

Ardından, yine senaryo kapsamında ilgili ekipler tarafından enkaz müdahalesi ve arama kurtarma çalışmaları gerçekleştirildi.

İlçe Kaymakamı  Abdussamed Yiğit  “AFAD, Emniyet, Jandarma, İlçe Devlet Hastanesi, UMKE, 112, Altunhisar Belediyesi, Kızılay, İHH, Karayolları, MEDAŞ, Türk Telekom ekipleri ile kamu kurum kuruluşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.”dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder