8 Ekim 2024 Salı


 Araştırma Hastanesinde  Emzirme Haftası sebebi ile anneler ziyaret edildi

Niğde il Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanlığınca , "1-7 Ekim Emzirme Haftası"  etkinlikleri kapsamında, Eğitim ve Araştırma Hastanesi lohusa servisinde anneler  ziyaret edildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Beyza Mat ve Çocuk Ergen Kadın ve Üreme Sağlığı Birimi çalışanları tarafından Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki annelere emzirme konusunda eğitimler verildi. Çocuk Hastanesi poliklinik girişinde stand açarak Anne Sütü ile ilgili çalışmaları ve eğitimlerin düzenli olarak devam edeceği belirtildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Beyza Mat  “Ülkemizde çocuklarda ölüm nedenleri arasında beslenme yetersizlikleri, tek başına veya enfeksiyonlarla birlikte ilk sıralarda yer almaktadır. Bu nedenle bebek ve çocukların beslenmelerinin doğdukları andan itibaren düzenlenmesi gerekmektedir. Bebeklerin yaşamlarının ilk 6 ayında tek başına anne sütü ile beslenmelerinin önemi büyüktür. Anne sütü bebekler için gerekli tüm besinleri içerir, kolay hazmedilir ve bebekleri hastalıklardan korur. Aynı zamanda da steril ve ekonomiktir. Ayrıca yapılan araştırmalar göstermiştir ki; anne sütü ile beslenen bebekler ileri yaşlarda zeka testlerinde daha başarılı olmaktadırlar.

Anne sütü; bebeklerin hem fiziksel hem ruhsal olarak daha sağlıklı büyüme ve gelişmelerini sağlarken annenin sağlığını da korur. Özellikle emziren annelerde meme kanseri  görülme riski emzirmeyen annelere oranla çok daha düşüktür. “ diye belirtti

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder