11 Ekim 2024 Cuma


 Niğde Üniversitesinde Bir Asırlık Dostluk, Türk-Japon İlişkisi Paneli

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde Büyükelçi Katsumata’nın Katılımıyla Türk-Japon İlişkisi Paneli Düzenlendi

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Japonya’nın Türkiye Büyükelçiliği ile iş birliğinde iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin tesisinin 100. yıl dönümüne ithafen “Bir Asırlık Dostluk: Türk-Japon İlişkisi” paneli düzenlendi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; panel için Niğde’ ye  ve Üniversiteye gelen Japonya’nın Türkiye Büyükelçisi Takahiko Katsumata, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversite Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nafiz Tok, Prof. Dr. Ersin Aydın ve Prof. Dr. Recep Çiçek, Genel Sekreter Abdulgani Özkan, il protokolü, akademik ve idari birim yöneticileri ile öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Her iki ülke milli marşlarının çalınmasıyla başlayan program, akabinde Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu ve Büyükelçi Takahiko Katsumata’nın açış konuşmaları ve “Bir Asırlık Dostluk: Türk-Japon İlişkisi” paneliyle devam etti.

Panelde açış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, 2024 yılının iki dost ve kardeş ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümü olduğunu hatırlatarak bu münasebetle Üniversitemiz ev sahipliğinde Japonya’nın Türkiye Büyükelçiliği ile iş birliğinde böylesine önemli bir panelin tertip edildiğini belirtti.

“Kardeş Ülke Japonya’daki Üniversitelerle Her Türlü İş Birliğine Hazırız”

Konuşmasında Rektör Uslu , Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin dünya sıralamalarında elde ettiği başarılar hakkında bilgi verdi. Üniversitenin Orta Doğu’dan Avrupa’ya, Afrika’dan Türk Dünyası ve Uzak Asya’ya kadar ikili iş birliği ve ilişkilerini genişletme çabası içerisinde olduğunu aktaran Rektör Uslu, bu anlamda kardeş ülke Japonya’daki üniversitelerle öğrenci ve öğretim üyesi değişimi başta olmak üzere her türlü iş birliğine hazır olduğunu da dile getirdi. Rektör Uslu  konuşmasında Üniversitenin İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi bünyesinde Japon Dili ve Edebiyatı Bölümü’nün açılabileceği sinyallerini de verdi.

Rektör Uslu , son olarak başta Büyükelçi Katsumata nezdinde Japonya’nın Türkiye Büyükelçiliği ile programda emeği geçen tüm Üniversitemiz personeline teşekkür etti.

Bir Asırlık Dostluk: Türk-Japon İlişkisi Paneli

Program hediye ve belge takdimi ile günün anısına hatıra fotoğrafı çekimiyle son buldu.

İki Ödüllü “Ruhların Kaçışı” Anime Filmi Gösterimi

Panelin ardından ünlü Japon yönetmen ve senarist Hayao Miyazaki’nin “Ruhların Kaçışı” adlı anime filmi Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezinde gösterildi. Ücretsiz olarak yapılan gösterime Üniversite öğrencileri tarafından yoğun bir katılım gerçekleşti.

Türk-Japon Dostluk ve Hatıra Ormanı

Program kapsamında ayrıca Üniversitenin Merkez Yerleşkesine Türk-Japon Dostluk ve Hatıra Ormanı kuruldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder