31 Ağustos 2011 Çarşamba

30 Ağustos Zafer Bayramı


30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Türk tarihi zaferlerle doludur. Ama 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanan Dumlupınar Savaşı, Türk ulusunun yeniden dirilişidir.30 Ağustos 1922 tarihi, Türk ulusunu esir etmek isteyen emperyalist güçlere karşı; kadınıyla çocuğuyla, ordusuyla topyekûn verdiği bir savaşın ve ulusal benliğini kurtardığı ve Zafer Destanı’nın yazıldığı gündür.
yurdumuzun her yerinde kutlandığı gibi,Çamardı ilçesinde de 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 89. yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törene, Kaymakam Mehmet Fevzi DÖNMEZ, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Cem GÖKDEMİR, , Belediye Başkanı Yavuz SOYLU, Cumhuriyet Başsavcı Harun ESEN, , Daire amirleri, Parti İlçe Başkanları,köy ve mahalle muhtarları ile tüm okullar bayrak ve flamaları ile vatandaşlar katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Üsteğmen Gökdemir, 30 Ağustos Zaferi'nin, Türk Ordusunun en şanlı zaferlerinden birisi olduğunu dile getirdi.Daha sonra 30 Ağustos Zafer Bayramı ile ilgili şiir okundu.Törenin ardından tebrikler kabul edildi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder