26 Ağustos 2011 Cuma

RAMAZAN BAYRAMINDA BESLENMEYE DİKKAT!
Niğde İl Sağlık Müdürü Bahattin İLTER , vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:
Hayatımızın her döneminde sağlıklı bir yaşam için yeterli ve dengeli beslenme şarttır. Ramazan boyunca beslenme alışkanlıklarımız değiştiği gibi ramazan bayramında da değişmektedir. Ramazan bayramında geleneklerimiz nedeniyle tatlı tüketimi artmakta, şeker, çikolata ve hamur işi tatlılara ağırlık verilmektedir. Bayramda görülen bu tarz beslenme sindirim sisteminde ve diğer organlarda çeşitli rahatsızlıklara neden olmaktadır.
Bu nedenle dört besin grubunda bulunan besinlerden en az 3 ana ve 2 ara öğünde yeterli miktarlarda alınmalıdır. Süt grubunda yer alan süt, yoğurt; et grubunda yer alan et, tavuk, yumurta, peynir, kuru baklagiller; sebze ve meyve grubu; tahıl grubuna giren ekmek, bulgur, makarna, pirinç vb. besinlerin her öğünde yeterli miktarlarda tüketilmesi gerekmektedir.

Halkımızın Ramazan Bayramını huzur ve mutluluk içinde geçirebilmeleri için İl merkezi ve ilçelerde bulunan tüm hastanelerimiz ve 112 Komuta Kontrol Merkezimiz bayram tatili boyunca 24 saat kesintisiz hizmet verecektir. Vatandaşlarımızın mübarek ramazan bayramlarını kutlar, sağlıklı günler dilerim.
Saygılarımla…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder