6 Ağustos 2011 Cumartesi


RAMAZAN AYINDA BESLENME ÖNERİLERİ
NİĞDE İL SAĞLIK MÜDÜRÜ BAHATTİN İLTER'İN ÖNERİLERİ
(Yeterli ve dengeli beslenme yılın her döneminde önemli olduğu gibi ramazan ayında daha da fazla önem kazanmaktadır. Günün büyük bir bölümünün oruç tutarak geçirilmesi nedeniyle 3 öğün atlanmakta ve genellikle 2 öğün yapılmaktadır . Oruç tutulmayan dönemde 3 öğünün tamamlanması özelliklede sahur öğününün mutlaka yapılması gerekmektedir. Sahurda sadece su içerek niyetlenmek veya gece yatmadan önce yemek yemek çeşitli besin ögelerini vücudumuza almamıza engel olur ve böylece yeterli ve dengeli beslenmemiş oluruz.
Sahur öğününün ağır yemeklerden oluşması halinde, metabolizma hızı gece düştüğü için yemeklerin yağa dönüşme hızı ve kilo alma riski artmaktadır. Bu nedenle mutlaka sahura kalkılarak, süt, yoğurt, peynir gibi besinlerden oluşan bir kahvaltı yapılmalı ya da çorba, sebze ve kuru baklagillerden oluşan bir öğün tercih edilmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder