26 Ağustos 2011 Cuma


NİĞDE VALİSİ ALİM BARUT'UN BAYRAM MESAJI


Bu sene dini ve milli bayramımızı bir arada kutlamanın sevinci içindeyiz. Ne mutlu böyle bir güne ulaşanlara, bu anı yaşayabilenlere…
Ramazan huzur ve barış ayı olarak bilinir. Bizde Niğde’mizde huzurlu bir ramazan ayı yaşadık, bayramına ulaştık.
Küskünlük ve kırgınlıkların ortadan kalkması; sevgi, dostluk ve kardeşlik duygularının gelişmesi; manevi duygularımızın zirveye ulaşması; Ramazanın ve Bayramının bir özelliğidir. Millet hayatına bu özelliklerin yansıyacağını umar, önümüzdeki günlerin bugünden daha güzel olmasını temenni ederim.
Ağustos ayı Türk Milletinin zaferlerle süslediği, milli duyguların zirve yaptığı, tarihi dönemeçlerin ağustos günlerine yüklendiği bir aydır. Bu günlerde Anadolu’nun kapılarının açılışı yıldönümüyle birlikte, Anadolu’nun bize vatan olduğunu milletçe ispatladığımız zafer günlerini de kutluyoruz. Ağustos ayı geçmişimizde de önemliydi, yakın tarihimizde de önemlidir. Bu yılda milletimize iki güzelliği bir arada yaşatıyor.
Bugünü yaşamanın verdiği huzur, sükun ve gururun anlatılmasına kelimeler kifayet etmiyor. Sayelerinde zafer bayramını kutladığımız şehitlerimize, aramızdan ayrılan gazilerimize Allah’tan rahmet diliyor, minnetle anıyorum. Ramazan ayına beraber başlayıp, Bayrama ulaşmayan, milletimizi derin üzüntüye boğan şehitlerimiz ölmedi, böyle biliyoruz. Öncelikle ailelerine ve tüm milletimize bir defa daha başsağlığı diliyorum.
Bir günde iki bayramı yaşamanın millet hayatına bir ve beraber olmak şeklinde yansıması, ayrılıkların son bulması, iki bayramın bir günde birleşmesi gibi yetmiş beş milyonun birlik ve beraberliğinin işareti olması milletçe arzumuzdur.
Huzur dolu günlerin habercisi olmasını dilediğim bu güzel günde aziz milletimizin, Niğde halkının, mesai arkadaşlarımın, ilimizde kurulu tüm resmi ve sivil kurum mensuplarının ve basın camiasının Ramazan Bayramı ile 30 Ağustos Zafer Bayramını en içten duygularla kutlar, saygılar sunarım.

ALİM BARUT / VALİ


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder