28 Nisan 2013 Pazar

ÇOCUKLAR STG’NİN BALIK-EKMEK ŞENLİĞİNİ SEVDİ

STG, KEMALPAŞA AYŞE HASAN TÜRKMEN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE BALIK-EKMEK ZİYAFETİ SUNDU

“BALIK YEME ALIŞKANLIĞI KÜÇÜK YAŞTA KAZANDIRILMALI”

2011 yılından bu yana 18 okulda balık-ekmek şenliği düzenleyen STG, Kemalpaşa Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu’nda 550 öğrenciye balık-ekmek ziyafeti verdi. Balık-ekmek şenliği sırasında konuşma yapan Su Ürünleri Tanıtım Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğinin altını çizdi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında, balığın tüketimini arttırmak ve çocuklara balığı sevdirmek için ilköğretim okullarında Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG) tarafından gerçekleştirilen balık-ekmek şenlikleri tam gaz sürüyor. 2011 yılından bu yana 18 okulda balık-ekmek şenliği düzenleyen STG, Kemalpaşa Ayşe Hasan Türkmen Ortaokulu’nda 550 öğrenciye balık-ekmek ziyafeti verdi.

Balık yeme alışkanlığının küçük yaşta kazandırılması gerektiğini belirten Su Ürünleri Tanıtım Grubu ve Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Atakan Demir, “Ülkemizdeki balık tüketimini arttırmak, balığın besin değerinin öneminin anlaşılmasını sağlamak amaçları doğrultusunda 2011’den bu yana İlköğretim okullarında balık-ekmek şenlikleri düzenliyoruz. Sağlıklı nesiller için sağlıklı besinler tüketmek gerekiyor. Balık-ekmek şenliği bizim için çok önemli bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde, çünkü çocukların küçük yaşta balık yeme alışkanlığının oluşması ve çok sağlıklı bir besin olan balığın faydalarını geleceğimiz olan genç nesillere aktarmanın sağlıklı nesiller için çok önemli olduğunu düşünüyoruz ” şeklinde konuştu.

Sağlıklı Yaşamak İçin “Haftada İki Gün Balık, Yaşam Boyu Sağlık” 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder